Llum verda per preparar una 62a edició de la Marxa Infantil reduïda i amb limitacions

La tradicional activitat tindrà lloc el 8 de novembre i les inscripcions s'obriran previsiblement el 15 d'octubre, amb un màxim de 900 participants


Temes relacionats

'60 anys de la Marxa Infantil', un llibre que explica l'evolució de Sant Cugat (22/jun/20)

La Marxa Infantil tindrà lloc a la tardor ( 1/jun/20)

Ajornada la Marxa Infantil a causa del coronavirus (12/mar/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la darrera edició Marxa Infantil de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la darrera edició Marxa Infantil de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Tot preparat per a què torni la Marxa Infantil. Després de dos ajornaments per la pandèmia de la Covid-19, la tradicional cita organitzada pel Club Muntanyenc tindrà lloc el 8 de novembre, si no hi ha cap canvi d'última hora, amb una reducció tant de participants com de recorregut. A falta que s'acabi de confeccionar un protocol de seguretat, com a màxim s'hi podran inscriure, a partir del 15 d'octubre, 900 nens i nenes que només podran compartir l'activitat amb un membre del seu grup estable escolar. El recorregut serà d'uns quatre quilòmetres i les sortides i arribades seran encara més esglaonades, per tal d'evitar aglomeracions al parc de Ramon Barnils.

Les inscripcions formalitzades al març es podran mantenir, tot i que si la parella no forma part del mateix grup estable escolar s'haurà de reubicar. Després de reunir-se amb els departaments d'Esports i de Via Pública de l'Ajuntament, ara cal ultimar el protocol per tal que Protecció Civil autoritzi l'obertura de les inscripcions. En qualsevol cas, segons ha explicat a Cugat Mèdia el president del Club Muntanyenc, Silvano Bendinelli, l'organització facilitarà la sortida en grups d'entre vuit i deu infants de la mateixa classe i, si no són parells, també es podrà fer individualment.

Un centenar de voluntaris de l'entitat acompanyaran els grups garantint les distàncies de seguretat i les mesures de seguretat, principalment a la sortida i a l'arribada. El principal objectiu és evitar aglomeracions en una de les activitats històricament més multitudinàries de la ciutat i adaptar-se a la situació per tal que nens i nenes puguin gaudir de l'esport i de la natura de forma segura.

10a Marxa del Corredor Verd del Vallès
Abans, el proper 24 d'octubre tindrà lloc la 10a edició de la Marxa del Corredor Verd, una caminada que reivindica el paisatge verd i la natura de la zona que enllaça Collserola amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, entre Matadepera i Sant Cugat. Hi haurà dues modalitats, la de caminada i la de marxa nòrdica, i dos recorreguts possibles, un de 10 quilòmetres, entre Sant Quirze i Sant Cugat, i un de 21, que surt de Matadepera i acaba també a Sant Cugat. L'organització calcula que, com a màxim, podran participar-hi 150 persones en una marxa amb poc desnivell i que garantirà totes les condicions de seguretat reglamentades per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

El preu de la inscripció és de 12 euros, pel recorregut curt i de 14 euros per al llarg, que a partir del 19 d'octubre s'incrementarà tres euros. Els participants comptaran amb punts d'avituallament de beguda i menjar individual, i es regalarà una samarreta tècnica i un obsequi commemoratiu. Les sortides, a dos quarts de nou del matí des de Matadepera i a les 10 del matí des de Sant Quirze. També s'ofereix la possibilitat d'anar amb autocar des de Sant Cugat per un preu de sis euros.


Silvano Bendinelli

L'any passat van sortir més de 2.200 i aquest any seran 900 com a màxim. Abans d'obrir inscripcions hem de tenir el vistiplau de l'Ajuntament, de moment tenim llum verda per preparar un protocol amb un enginyer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.