Protesta per reclamar el desbloqueig de les cites d'estrangeria a la Policia Nacional

Una trentena de persones s'ha concentrat davant la comissaria per reclamar més recursos


  • Comparteix:

Un moment de la concentració / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la concentració / Foto: Cugat Mèdia

Una trentena de persones ha tornat a concentrar-se aquest divendres davant la comissaria de la Policia Nacional a Sant Cugat per reclamar el desbloqueig de les cites prèvies d'estrangeria. Els concentrats consideren que l'ampliació d'horaris, que a partir de finals de mes començarà a funcionar per la tarda, i de personal no són suficients per desencallar la situació. Uns tràmits que, ja abans del confinament, funcionaven amb lentitud, diuen, i que són clau perquè les persones amb permís de residència puguin accedir a serveis bàsics com les prestacions per atur. El Centre Islàmic del Vallès (CIV) i Vallès Sense Fronteres han estat els convocats de la concentració, que es repetirà una vegada al mes fins que no se solucioni la situació.

El bloqueig es produeix a gairebé totes les ciutats de l'entorn i suposa un obstacle greu ja que, segons ha explicat el vicepresident del CIV, Zoubir Mejdoubi, hi ha persones que fa mesos que esperen poder aconseguir una cita per fer aquest tràmit. Una gestió que requereix de personal i de màquines per extreure l'empremta dactilar i, tot i les promeses de reforços de cara a final de mes, no són optimistes.

No ho són perquè la situació presenta altres dificultats. Mejdoubi ha explicat que al voltant d'aquestes cites s'ha organitzat una espècie de mercat negre on organitzacions es dediquen a acaparar totes les cites que surten per revendre-les il·legalment a les persones que ho necessiten. Unes cites que, segons ha explicat, poden arribar a costar fins a 200 euros. Per tot plegat, demanen solucions urgents per tràmits que posen en risc "moltes famílies", que es queden sense la possibilitat d'exercir "els seus drets".

La concentració ha aplegat una trentena de persones / Foto: Cugat Mèdia
La concentració ha aplegat una trentena de persones / Foto: Cugat Mèdia





Zoubir Mejdoubi

Hi ha algunes respostes però no són efectives. Potser poden obrir a les tardes, hi ha una altre persona... Però per nosaltres no funcionen i segueix el bloqueig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.