La restauració de Sant Cugat fa costat al sector de l'oci nocturn

La majoria d'establiments ha penjat cartelleria demanant ajuda per a un sector que estava acampat fins aquest dimarts a la nit a plaça Sant Jaume per


Temes relacionats

'No demanem obrir, demanem ajuda': els propietaris del Moon, indignats amb la marxa enrere de Salut ( 8/oct/20)

El 'patiment extrem' de la restauració i l'oci nocturn de Sant Cugat (24/set/20)


  • Comparteix:

Un dels cartells de suport a l'oci nocturn, repartits pels locals de restauració de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Un dels cartells de suport a l'oci nocturn, repartits pels locals de restauració de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La restauració de Sant Cugat s'ha mobilitzat per mostrar el seu suport a l'oci nocturn de la ciutat. Els locals han penjat cartells a les seves façanes, un total de 1.200 pòsters i uns 50.000 flyers en què demanen ajuts econòmics o un pla sectorial de reobertura després que Salut decidís, aquest dijous, congelar la reobertura dels locals anunciada dos dies abans. La discoteca Moon va ser l'única de Sant Cugat que, tot i les restriccions, havia decidit obrir i que, ara, s'ha vist afectada per aquesta marxa enrere de la Generalitat. Davant aquesta situació d'incertesa pels locals santcugatencs, la restauració de la ciutat, amb La Barra al capdavant, ha decidit fer costat a l'oci nocturn local, que també ha tingut representació a l'acampada del sector a plaça Sant Jaume, a Barcelona, que s'ha desallotjat voluntàriament aquest dimarts a la nit a instàncies de la Guàrdia Urbana.

De moment, tant el Moon, com Carpes Drinkking i Teatre mantenen la protesta a la plaça barcelonina per demanar un pla de rescat i ajudes econòmiques, a més d'un pla per a una possible reobertura. La propietària del Moon, Laura Garcia, assegura que el sector entén que l'actual situació sanitària no els permeti obrir. De fet, recorda que la majoria de locals van decidir tancar abans que es decretés l'estat d'alarma i sempre han respectat les mesures de seguretat. Això sí, critica "la improvisació" del departament de Salut i alerta que "sense mesures econòmiques, anirà tancant tot".

Després de set mesos amb la persiana abaixada, la responsable de la discoteca santcugatenca assegura que la majoria de locals no arribaran a finals d'any "si no es prenen mesures urgents". Garcia també ha agraït el suport de la seixantena de locals de restauració de la ciutat que, de moment, s'han unit a la campanya.

La restauració i l'oci nocturn de Sant Cugat es van unir al març per fer front a la crisi del coronavirus i, durant aquests mesos, han treballat conjuntament per mantenir els seus locals vius a través d'aquest equip de treball que va néixer amb l'objectiu de buscar solucions a la situació. Tot i que els restaurants van poder reobrir, adaptant-se a les restriccions i mesures de seguretat, l'oci nocturn encara no ho ha pogut fer. I, més enllà d'això, el sector de la nit reclama tenir les garanties jurídiques per una possible reobertura.


Laura Garcia

Si hem d'estar tancats, estarem tancats, ho hem respectat sempre. De fet, vam tancar voluntàriament abans de decretar-se l'estat d'alarma. Però no podem tenir un 'no' a tot, a obrir, a un pla sectorial, a un pla de rescat. Necessitem ajuda, no podem aguantar, és una agonia econòmia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.