Sant Cugat ja disposa de taxi adaptat

El taxista, però, adverteix que si no hi ha ajudes per al projecte, haurà de marxar a un altre municipi


Temes relacionats

Taxistes de Sant Cugat ofereixen serveis socials gratuïts als professionals sanitaris ( 5/abr/20)

Sant Cugat no té cap taxi adaptat des de fa quatre anys (15/gen/20)


  • Comparteix:

El taxi està modificat per adaptar-se a les necessitats de les persones amb discapacitat / Foto: Ràdio Taxi Sant Cugat

El taxi està modificat per adaptar-se a les necessitats de les persones amb discapacitat / Foto: Ràdio Taxi Sant Cugat

Sant Cugat té des d'aquest mes servei de taxi adaptat quatre anys després. Una furgoneta modificada ofereix la possibilitat a persones amb discapacitat de desplaçar-se amb garanties gràcies a la iniciativa d'un professional, que ha decidit fer la inversió per adquirir un vehicle llargament reivindicat a la ciutat. Això sí, el taxista, Jordi Plana, no pot garantir que sigui sostenible en el temps, ja que mantenir-lo és molt car i a altres municipis, com Barcelona, sí que hi ha ajudes per als qui n'adquireixen un.

Precisament, l'aposta econòmica per adaptar un d'aquests vehicles és el principal obstacle per al qual els taxistes no ofereixen aquest servei, ja que els costos recauen exclusivament sobre cadascun dels professionals i per tant han de ser una aposta personal. La furgoneta té un cost de 50.000 euros, gairebé el doble del que costa un taxi normal, i a més aquest tipus de serveis permeten fer menys carreres que un taxi convencional, per tant el rendiment és inferior.

Plana ha explicat a Cugat Mèdia que va començar al món del taxi després de molts anys en una botiga de la ciutat i que oferir aquest servei és un al·licient més per fer la seva feina. Això sí, adverteix que no li ha de suposar un problema econòmic i que per això, si no li surt a compte a final d'any, es traslladarà a Barcelona, on hi ha taxis que reben subvencions per oferir aquest servei.

Fins ara, com van explicar a Cugat Mèdia dos dels usuaris del taxi, els qui el necessitaven havien de posar-se en contacte amb un mes d'antelació amb taxistes d'altres municipis o bé fer un complicat trajecte amb transport públic per arribar, per exemple, a l'aeroport.


Jordi Plana

Si durant aquest any veig que no acaba de funcionar bé aniria a una cooperativa que s'hi dedica i reben ajudes. Els serveis estan millor pagats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.