El Govern anul·la les restriccions per al Vallès i avui n'anunciarà de noves per a Catalunya

La Generalitat farà la roda de premsa a les 13.30 h per explicar com vol evitar el creixement del contagi al país


Temes relacionats

El Govern vol tancar bars i restaurants durant 15 dies per contenir la Covid-19 (14/oct/20)

Les universitats catalanes faran les classes teòriques de forma telemàtica a partir d'aquest dijous (13/oct/20)

L'esport català s'atura 15 dies per frenar la Covid-19 (13/oct/20)


  • Comparteix:

Imatge d'una terrassa tancada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una terrassa tancada / Foto: Cugat Mèdia

Les dades de contagis per Covid-19 a Catalunya obliguen a prendre mesures noves per controlar els rebrots. El govern de la Generalitat les anunciarà aquest migdia (13.30 h), entre les quals s'hi inclouria el tancament de bars i restaurants, i aturar l'activitat esportiva amateur durant 15 dies. És per això que les mesures anunciades per a Sant Cugat i altres 14 municipis del Vallès Occidental no entraran en vigor com estava previst, ja que les restriccions noves per a tot Catalunya passaran per sobre, com han confirmat fonts de la conselleria de Salut a Cugat Mèdia. A l'espera de la concreció de la Generalitat, l'Ajuntament ha ajornat la roda de premsa per explicar l'aplicació de les mesures al municipi.

Les mesures que s'anunciaran aquest dimecres han de ser aprovades pel Procicat i entraran en vigor una vegada tinguin la ratificació jurídica i s'hagin publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La intenció és que s'allarguin durant 15 dies. Les restriccions previstes són:

Bars i restaurants
El Govern proposarà aquest dimecres tancar bars i restaurants durant 15 dies per contenir l'auge de contagis de Covid-19, segons ha avançat 'El Periódico' i ha confirmat l'ACN. L'executiu posarà la mesura sobre la taula amb l'objectiu que l'aprovi el Procicat, tot i que fonts del Govern han explicat que encara no està del tot tancada a l'espera d'una reunió amb el sector que també s'ha de celebrar aquest dimecres.

Activitats esportiva
Les competicions esportives d'àmbit català també s'aturaran durant 15 dies. Això afecta les lligues que es disputen en els límits del territori català, ja siguin federades, escolars o privades. Els entrenamentsl, però, es podran seguir desenvolupant "amb normalitat i aplicant les mesures i protocols de seguretat establerts". Tot plegat ho ha donat a conèixer en un comunicat la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

Les mesures restrictives no tenen afectació en l'esport professional ni en les competicions estatals o internacionals.

Activitat a les universitats
Les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format virtual a partir d'aquest dijous, segons han confirmat a l'ACN fonts de la Secretaria d'Universitats. Es tracta d'un acord amb una dotzena de centres que s'aplicarà fins a finals d'octubre. A Sant Cugat, la mesura afectarà els centres de la UPC, Esade, Gimbernat (UAB) i UIC.

Comerç i món econòmic
El Govern també ha plantejat als agents socials i econòmics noves restriccions que afecten diversos sectors econòmics més enllà de la restauració. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts coneixedores de les reunions, l'executiu ha posat sobre la taula imposar restriccions del 30% a l'aforament als comerços, la suspensió de congressos, convencions i fires, el tancament de sales de jocs i bingos o la limitació al 30% de l'aforament als mercats ambulants i les activitats esportives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.