Sant Cugat encara 15 dies de restriccions més severes

Les mesures noves anunciades per la Generalitat entraran en vigor la nit de dijous a divendres


Temes relacionats

[FAQS] Què es pot fer i què no es pot fer amb les noves restriccions (14/oct/20)


  • Comparteix:

Més restriccions durant 15 dies. La Generalitat ha anunciat aquest dimecres un nou paquet de mesures per combatre les xifres de contagis per Covid-19 a Catalunya, que han augmentat en els darrers dies. Les mesures són: que bars i restaurants només poden oferir menjar per emportar, s'atura l'activitat esportiva amateur i es redueix l'aforament del comerç al 30%, entre d'altres. Unes mesures que entraran en vigor la nit de dijous a divendres, una vegada es tingui la ratificació jurídica i s'hagin publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que se sumen a la petició a la ciutadania de limitar la mobilitat, la interacció social i fomentar el teletreball.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha assegurat que "la tendència és creixent" en el risc de rebrot a Catalunya i que per això cal prendre mesures que saben que són "dures". A partir de divendres i durant 15 dies, seran vigents i llavors es reavaluaran en funció de la situació de la pandèmia.

El Govern demana a la ciutadania:
  • Limitar la mobilitat
  • Limitar les relacions socials
  • Fomentar el teletreball

  • Per afavorir aquest compliment, el Procicat ha aprovat les restriccions següents que s'hauran de publicar al DOGC:
  • Els bars i restaurants només poden servir menjar per emportar. El consum a l'interior i a les terrasses queda suspès.
  • L'aforament del comerç queda restringit a un màxim del 30%. No cal cita prèvia, però els establiments de més de 400 metres hauran de portar el control de l'aforament. També queda limitat l'aforament dels mercats ambulants
  • Es prohibeixen els serveis amb contacte físic, excepte els mèdics i les perruqueries.
  • S'ajorna la competició esportiva prevista durant els propers 15 dies, a excepció de la competició estatal, internacional i professional. Es mantenen, però, els entrenaments i obertes les instal·lacions amb limitació de l'aforament
  • Es redueixen les ràtios a centres esportius, com gimnasos, fins a un màxim del 50% i amb cita prèvia
  • Es limiten els aforaments culturals al 50%. Es podrà mantenir l'activitat, però amb seient preassignat, facilitant les dades de contacte dels assistents i amb horari màxim fins a les onze de la nit.
  • Se suspenen els congressos, les convencions i fires, i queden tancades les sales de jocs.
  • Els parcs i jardins hauran de tancar a les vuit del vespre i els establiments d'oci infantil i parcs d'atraccions no podran obrir.
  • Els actes religiosos no podran superar el 50% de l'aforament.
  • Es manté la limitació en reunions socials a un màxim de sis persones.
  • Els locals d'oci també restaran tancats aquests 15 dies


  • A més, les universitats catalanes passaran la docència teòrica al format virtual a partir d'aquest dijous, segons han confirmat a l'ACN fonts de la Secretaria d'Universitats. Es tracta d'un acord amb una dotzena de centres que s'aplicarà fins a finals d'octubre. A Sant Cugat, la mesura afectarà els centres de la UPC, Esade, Gimbernat (UAB) i UIC.

    Ajudes als sectors afectats
    El paquet de mesures aprovat pel Procicat anirà acompanyat d'un paquet econòmic. L'executiu dedicarà 40 milions d'euros a ajuts directes a la restauració i obrirà una nova línia d'avals per a la liquiditat. El Govern modificarà el codi civil per reduir automàticament els lloguers d'establiments tancats per la pandèmia, dins de la bateria de mesures encaminades a la contenció de la Covid.

    Mesures per al Vallès
    Les mesures aprovades pel Procicat per a 15 municipis del Vallès Occidental, entre ells Sant Cugat, han quedat anul·lades, ja que les noves són més restrictives i d'aplicació per a tot Catalunya. De fet, aquestes restriccions anunciades no s'han arribat a publicar al DOGC en cap moment, i per tant, no han entrat en vigor.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.