La restauració de Sant Cugat titlla d''estocada mortal' la decisió de la Generalitat de tancar bars i restaurants per frenar la Covid-19

Els bars i restaurants hauran de tancar durant 15 dies i només podran oferir menjar per emportar


Temes relacionats

[FAQS] Què es pot fer i què no es pot fer amb les noves restriccions (14/oct/20)

Sant Cugat trenca amb la tendència catalana i registra un fort descens del risc de rebrot de Covid-19 (14/oct/20)


  • Comparteix:

Els bars i restaurants de Sant Cugat estan preocupats davant la nova restricció anunciada aquest dijous per la Generalitat de Catalunya que els obliga a tancar durant 15 dies. La decisió, que forma part d'un paquet de mesures aprovat pel Procicat, entrarà en vigor la nit d'aquest dijous a divendres i només els permet oferir menjar per endur. El sector ha titllat d''estocada mortal' la suspensió del servei i estan convençuts que la restricció s'allargarà més de dues setmanes. D'altra banda, els restauradors tampoc confien que els ajuts econòmics que contempla la Generalitat es facin efectius.

Els restauradors de Sant Cugat eren conscients que hi hauria restriccions a bars i restaurants, "no s'esperaven", però, que haurien de tancar "d'un dia per l'altre", com ha explicat a Cugat Mèdia Alexia Ribera de 'L'Antic'. Roger Edo, de 'Dakidaya', remarca que "haver de tornar a tancar" els deixa en una "situació molt dolenta" perquè, a més, coincideix amb el pagament d'impostos trimestrals, "igual que al març".

El nou paquet de mesures per frenar la propagació de la Covid-19 entrarà en vigor un cop s'hagi publicat al DOGC. El Govern ha remarcat que, passats els 15 dies marcats, es reavaluaran les restriccions en funció de la situació de la pandèmia. Sobre això, Imma Samsó del 'Zum Zum', està convençuda que el tancament de bars i restaurants s'allargarà, mínim, un mes però creu que el Govern no ho diu perquè la gent "no s'espanti".

Per la seva banda, els clients dels establiments creuen que és una bona decisió si ajuda a "reduir contagis i el nombre de casos". Així i tot, expliquen que això pot provocar que l'economia "caigui en picat" i que, tot i que "tancar bars és un focus de contagi menys", queden molts altres llocs oberts on hi ha grans concentracions de gent, com el metro i les classes.

La restauració no confia en la promesa d'ajuts econòmics
La Generalitat ha confirmat que aquest nou paquet de mesures s'acompanya d'un paquet econòmic que contempla dedicar 40 milions d'euros a ajuts directes a la restauració i obrir una nova línia d'avals per a la liquiditat. El Govern té la intenció de modificar el codi civil per reduir automàticament els lloguers d'establiments tancats per la pandèmia, dins de la bateria de mesures encaminades a la contenció de la Covid. Així i tot, i després de la seva experiència dels darrers mesos, els restauradors de la ciutat "no confien gens" a rebre aquests ajuts i es queixen que el Govern ha tornat a passar "la papereta a l'emprenedor".

El sector de la restauració de Catalunya recorrerà la mesura
La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha avançat que recorrerà la mesura restrictiva davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'organització ha considerat "insòlit i desproporcionat" tancar bars i restaurants. En cas que acabi tirant endavant, sol·licitarà al TSJC mesures cautelaríssimes com la suspensió de la vigència de la resolució en considerar-la "desproporcionada i arbitrària". La Fecasarm ha apuntat que des que es va limitar l'horari de bars i restaurants el 17 d'agost, els contagis no han baixat "sinó que més aviat han augmentat" i per això veu més que demostrada "la ineficiència de la mesura".




Restauradors de Sant

Fatal, perquè no entrarà res. El que em fa por és que no seran 15 dies, serà un mes, no ho diuen perquè la gent no ens espantem. / No ens ho esperàvem. Pensàvem que hi hauria més restriccions però no tancar d'un dia per l'altre. / Ara haver de tornar a tancar, coincidint amb els impostos trimestrals, igual que al març, ens deixa en una situació molt dolenta a tot el sector perquè no hi ha liquiditat.

Clients

Crec que va bé perquè així es redueixen els contagis i el nombre de casos, però a la vegada també crec que l'economia caurà en picat. / Si fa falta frenar la corba trobo que està bé. 15 dies son pocs dies i et pots fer la cervesa o el vi a casa. / Si es tanquen els bars és un focus d'infecció menys. Però també hi ha molta concentració de gent als metros i a les aules.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.