El Pla i Farreras, fart d'una mala connexió a Internet que limita les classes

L'institut assegura que tenen una instal·lació obsoleta i que amb la pandèmia i l'obligació de fer classes telemàtiques, la situació s'ha agreujat


Temes relacionats

El mòbil, un aliat a les aules del Pla i Farreras (26/feb/19)

L'institut Pla i Farreras, exemple d'ús del telèfon mòbil a l'aula (29/abr/15)


  • Comparteix:

El centre es queixa de la mala connexió a internet que obstaculitza les classes / Foto: Institut Pla i Farreras

El centre es queixa de la mala connexió a internet que obstaculitza les classes / Foto: Institut Pla i Farreras

L'institut Joaquima Pla i Farreras reclama solucions a la conselleria d'Educació pels 'problemes estructurals' que tenen amb la connexió a internet que dificulten, 'ara més que mai' el funcionament de les classes. El centre, que fa anys que aposta pels dispositius personals per complementar l'aprenentatge, alerta que la poca potència de l'amplada de banda afecta tant a la Secundària, on treballen amb documents en línia, com, especialment, al batxillerat i quan hi ha algun grup confinat per un positiu de Covid-19, ja que han de fer les classes telemàtiques.

Aquest dimecres i dijous, a més, s'hi ha sumat un problema puntual, ja solucionat, que ha deixat alumnat i professorat sense connexió. El director del centre, Guillermo Matías, ha explicat a Cugat Mèdia que la instal·lació està "obsoleta" i exigeix una actualització a Educació. De fet, Matías assegura que ja havien instal·lat un rúter fa uns anys pagat pel mateix centre que el departament els va fer retirar perquè no era corporatiu.

Amb la situació actual de pandèmia l'alumnat de batxillerat fa les classes des de casa durant un dia per alliberar espai, de la mateixa manera que quan un grup s'ha de confinar per un positiu, les classes també són telemàtiques. Segons explica el director del centre, que ha agraït "l'esforç" i la "imaginació" del professorat i la comprensió de les famílies, en molts casos han d'utilitzar les dades dels mòbils personals per fer les classes. A banda d'això, a secundària utilitzen 'chromebooks', dispositius que requereixen de connexió a internet per funcionar.

Des del centre asseguren que ja han comunicat el problema en diverses ocasions al departament d'Educació i que no han obtingut resposta. Aquesta setmana, a més, han elevat la queixa a les xarxes socials amb un comunicat.

L'equip de govern ha explicat a través de les xarxes socials que també han insistit al departament de la necessitat del centre.




Guillermo Matías

Aquesta mala connexió ens afecta a les classes presencials, ja que a l'ESO utilitzen dispositius que necessiten connexió a internet i treballem molt a poc a poc. Però és dramàtic amb les classes telemàtiques, tant al batxillerat com quan tenim grups confinats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.