Vendrell: 'El restaurant que se'n sortirà més bé és el que faci menjar a domicili i no només per emportar'

El president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat diu que ara hi ha un 20% de locals que ja estan adaptats a les noves mesures, però que no tothom


Temes relacionats

[FAQS] Què es pot fer i què no es pot fer amb les noves restriccions (14/oct/20)

La restauració de Sant Cugat titlla d''estocada mortal' la decisió de la Generalitat de tancar bars i restaurants per frenar la Covid-19 (15/oct/20)


  • Comparteix:

Xavier Vendrell, president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Xavier Vendrell, president del Gremi de Restauradors de Sant Cugat, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Gremi de Restauradors de Sant Cugat del Vallès diu que les mesures contra la pandèmia que els obliga a tancar i només poder fer menjar per emportar o per enviar a casa suposarà un 'sotrac' molt fort per als bars i restaurants. Tot i això, el seu president, Xavier Vendrell, considera que qui en sortirà reforçat és qui tingui una bona estructura per dur el menjar a casa, i no tant aquells que només facin menjar per emportar. De fet, considera que el futur de la restauració passarà pel 'delivery': 'Anar a un restaurant acabarà sent un luxe, ja que pocs podran mantenir-lo per totes les despeses que suposen'.

Per un costat, el seu president, Xavier Vendrell, lamenta que la Generalitat ho filtrés abans a la premsa que als diferents gremis catalans, i per l'altra creu que no seran només 15 dies de tancament. Vendrell creu que ells estan pagant els plats trencats del mal comportament d'alguns clients, que no han entès les mesures sanitàries perquè consideraven que són un atac a la seva llibertat personal.

Des del Gremi de Restauradors tenen calculat que actualment hi ha un 20% dels restauradors de la ciutat que ja estan fent delivery (menjar enviat a casa) i/o take away (menjar per emportar), i que ara alguns altres s'hi sumaran. Segons Xavier Vendrell, la Generalitat, a diferència del tancament durant el confinament, permetrà a tots els restaurants que puguin oferir aquest servei encara no en tinguin llicència. Per aquest motiu, des del gremi adverteixen que no tothom està preparat per oferir aquest servei en bones condicions, i que han de valorar bé els costos perquè possiblement els sortirà més a compte tancar i negociar amb el propietari dels locals.

Xavier Vendrell posa el seu cas com a exemple. Com a propietari del Mesón de la plaça Octavià, a ell li convé més fer un ERTO a la plantilla i abaixar la persiana durant el temps que duri aquesta restricció.


Xavier Vendrell

"Hi ha gent que ho ha tingut molt clar, i altre no. Hi ha gent que no estava disposat a creure la llei. No ho hem passat bé i hem quedat com els dolents"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.