La Xesca compleix quatre anys reivindicant-se com a 'lloc de referència' entre els joves santcugatencs

Després que el grup de joves es quedés sense local, la cita ha tingut lloc a l'Horta Alliberada


  • Comparteix:

El casal de joves La Xesca ha celebrat el seu quart aniversari reivindicant-se com un 'lloc de referència' entre els joves de Sant Cugat i amb l'objectiu de continuar consolidant el seu projecte. Després que el col·lectiu de joves es quedés sense local, la cita s'ha organitzat a l'espai Horta Alliberada, un terreny okupat al barri del Monestir-Sant Francesc. La pintada d'un mural, concerts, la lectura d'un manifest i un vermut musical han amenitzat el matí d'aquest diumenge, on s'ha posat de relleu que volen seguir a la ciutat com un col·lectiu juvenil, 'anticapitalista, feminista i autogestionat'. La celebració s'ha dut a terme seguint les mesures de seguretat anti-Covid.

La Xesca va néixer el 2016 amb l'ocupació dels baixos de l'avinguda de Cerdanyola 66, propietat de Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell. Gairebé quatre anys després de la creació d'aquest casal autogestionat, el col·lectiu de joves va haver d'abandonar l'edifici per ordre judicial. Tot i haver-se quedat sense espai, l'agrupació juvenil ha continuat desenvolupant la seva tasca. Projectes "autogestionats" i diverses activitats "han donat vida" a Sant Cugat i al barri del Monestir-Sant Francesc, com ha remarcat la Mariona, membre de La Xesca.

En la celebració del seu quart aniversari, el col·lectiu juvenil mira al futur amb l'objectiu de seguir creixent. La Mariona destaca que, tot i l'actual situació sanitària a causa de la pandèmia i de trobar-se sense espai, és "imprescindible seguir construint el projecte" de La Xesca i fer-lo créixer.




Mariona

La Xesca ha sigut lloc de referència per a les joves de Sant Cugat i un lloc alliberat des d'on s'han pogut crear projectes autogestionats, sempre en el marc del feminisme, l'autogestió i l'anticapitalisme. Ha sigut un lloc de trobada, de debats, de xerrades i d'activitats que ha donat vida a Sant Cugat i al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.