'Hi ha un feminisme que molesta', 8milmotius rebutja l'acusació de la Fiscalia

El col·lectiu de suport a les encausades per la vaga feminista del 2018 apunta la Generalitat com a culpable de la "repressió"


  • Comparteix:

El col·lectiu #8milmotius apunta la Generalitat com a responsable de la 'repressió' que pateixen les set encausades pel tall de vies d'FGC a la vaga feminista del 8 de març del 2018. La Fiscalia, a instàncies dels Mossos i de la mateixa Ferrocarrils de la Generalitat, demana tres anys de presó i més de 26.000 euros de responsabilitat civil per desordres públics, una acusació que el grup rebutja i emmarca en una persecució cap a un determinat tipus de feminisme. Una vintena de persones s'ha concentrat a l'estació d'FGC aquest dilluns al matí per desplaçar-se fins al Departament de Territori i Sostenibilitat, on han fet una roda de premsa per explicar el cas.

El rebuig se centra no només en la petició de presó i multa, sinó també en la manera com s'ha fet la comunicació. Anna, membre de #8milmotius, ha explicat que han rebut trucades a casa, en alguns casos als pares d'algunes encausades, on ja no viuen, en un procediment que consideren irregular. Per tot plegat, el col·lectiu ha decidit portar la protesta davant del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Abans, però, han volgut visibilitzar també el cas davant l'estació de Sant Cugat d'FGC, on es van produir els fets. S'han reunit per desplegar una pancarta i repartir octavetes entre els passatgers. A la concentració s'hi ha llegit el manifest de #8milmotius al voltant del cas, on s'ha emmarcat en una repressió "patriarcal i capitalista".

La roda de premsa a Barcelona / Foto: #8milmotius
La roda de premsa a Barcelona / Foto: #8milmotius



Anna

Al final, tant Mossos com Ferrocarrils depenen de la Generalitat i entenem que hi ha una contradicció quan fa una campanya per donar suport al feminisme i després veiem que no és tot el feminisme, només algun. Que l'institucional s'accepta i l'altre molesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.