Kety Ramos: 'Vivim aquests moments amb angoixa i hem mantingut un aforament més limitat del normal'

Cugat Mèdia farà un retrat cada dia de com està afectant la pandèmia i les noves restriccions als santcugatencs


  • Comparteix:

Kety Ramos, propietària del Petritxol / Foto: Cugat Mèdia

Kety Ramos, propietària del Petritxol / Foto: Cugat Mèdia

La propietària de la cafeteria, forn de pa i pastisseria Petritxol, Kety Ramos, ubicada al carrer Plana de l'Hospital, ha explicat a Cugat Mèdia com estan vivint aquest segon tancament de bars, restaurants i cafeteries, derivat de la pandèmia del coronavirus. Ramos s'ha mostrat crítica amb aquesta mesura i considera que la culpa no és de la restauració i l'hosteleria i que s'han d'intensificar les inspeccions a la via pública. La pastissera ha explicat que viuen aquests moments amb angoixa i que ells, en particular, han mantingut un aforament més limitat del normal per protegir no només als clients, sinó també a ells mateixos.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de la propietària de la cafeteria, forn de pa i pastisseria Petritxol

  • "Des de l'inici del confinament nosaltres hem acatat totes les normes perquè aquesta situació millori. Pensàvem que realment havia funcionat i s'anava evolucionant bé, però no, i ara estem com estem. Ara tenim un altre tipus de mesures i, per suposat, estem tractant d'implementar el 'take away' al complet perquè les mesures ens han afectat econòmicament moltíssim. Realment espero que valgui la pena perquè sincerament crec hi ha altres tipus de mesures que no s'estan prenent i sembla que la culpa només és de la restauració i de l'hostaleria i penso que no som els culpables perquè els números així no ho indiquen. S'han de prendre mesures relacionades amb la via pública, amb més atenció i inspeccions perquè la responsabilitat és compartida. Una part de la ciutadania i, sobretot els joves, no estan ajudant molt en aquest punt".


  • "Vivim aquests moments amb angoixa. Nosaltres en particular hem mantingut un aforament més limitat del normal. No només pel públic, sinó per als nostres familiars perquè convivim amb els meus pares també i alguns de la botiga som persones de risc. Les mesures restrictives al nostre negoci les continuarem mantenint per responsabilitat. No ens hem relaxat en cap moment".


  • "Sempre ens estem reinventant i ara el que passa és que ens ha tocat més, sobretot, amb el tema del 'take away'. Potenciem molt les comandes a domicili. Des del confinament ens han tocat campanyes que semblaven perdudes com les mones, les coques o ara els panellets, però hem estat oferint comandes a domicili i han funcionat. Però tot plegat requereix d'una inversió. Sí cal fer-ho perquè si no et quedes enrere, et veus amb limitacions i tanques".


  • "El comportament de la gent sí que és per estudiar. El negoci no ha estat el mateix des de l'inici de la pandèmia. Les rutines de les persones han canviat moltíssim. Per exemple, el nostre públic és, sobretot, de gent gran i infants. Quan no hi havia escola i quan les persones grans eren els més afectats, aquest públic ens va fer molt falta a la botiga. Ara la gent també té un altre tipus de mobilitat, perquè les persones compren als comerços de proximitat i si per anar on anaven sempre s'han de moure un quilòmetre, busca altres opcions més properes i ens hem trobat amb públic nou, i en canvi el públic que teníem de tota la vida que està confinat a casa o teletreballa ja no ve. El públic ha rotat molt, les rutines han canviat i també a la botiga".


  • "Sempre esperaré un altre tipus de futur. Som positius, aquí seguim oberts, amb les mesures que calguin. Econòmicament no guanyarem massa, haurem d'agrair el poder mantenir-nos i penso que en un futur se'ns ha de tenir més en compte per les ajudes que hauríem de prendre perquè només tenim endeutaments i ajornaments. Si tots anem a una jo soc positiva, tot i que no pinti bé".


  • Recupera les entrevistes anteriors:
    Ivó Castells
    Carme Ballesteros
    Xavi Mora
    Laia Paredes



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.