Es mantenen les visites i es limiten les sortides: les residències de Sant Cugat s'adapten a les noves restriccions

La majoria de residències per a gent gran de la ciutat no tenen cap positiu i tenen una "situació controlada"

Imatge d'arxiu de la desinfecció d'una residència / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 22/oct/20 per Martí González

La situació a la majoria de les residències de gent gran de Sant Cugat està 'controlada'. De fet, tots els centres amb qui ha contactat Cugat Mèdia confirmen que no tenen cap positiu i que segueixen mantenint les visites com fins ara: amb totes les mesures de prevenció per evitar que el virus hi entri. Les noves restriccions anunciades per Salut aquesta setmana, això sí, prohibeixen les sortides del centre dels residents menys autònoms, que només podran moure's per dins de les instal·lacions.

A la residència pública de Sant Cugat, al carrer de Santa Rosa, a dia d'avui no tenen cap positiu confirmat. Com marquen les indicacions del departament, les persones residents no autònomes no poden sortir a passejar fora del centre, però sí que ho fan aquelles que ho poden fer soles. Les visites es mantenen com fins ara, s'atenen 18 famílies cada dia, repartides entre nou al matí i nou a la tarda i només s'hi poden acumular de tres en tres. Tenen una durada de 45 minuts com a màxim i els visitants han d'omplir un formulari de responsabilitat i desinfectar-se a l'entrada el calçat i les mans. També és obligatòria la mascareta i la distància interpersonal. Ho ha explicat a Cugat Mèdia la seva directora, Alícia Puig, que també assegura que tenen l'espai suficient com per fer-ho. Tant la plantilla com les persones usuàries es fan les proves PCR quan ho determina Salut i les instal·lacions estan preparades per si calen aïllaments.

Pel que fa a la residència Cugat Natura, també s'han limitat les sortides però s'hi mantenen les visites, que la seva directora, Natalia Castillo, qualifica de "molt importants tant per a les famílies com per als residents".

Tampoc consta cap positiu al centre, tot i que continua sectoritzat i amb circuits específics per prevenir possibles contagis. A més, es fan tests setmanals a tot el personal, a banda dels dictats per Salut, i mensuals per a les persones usuàries, a no ser que presentin simptomatologia compatible amb la Covid-19.

A Cugat Natura es fa servir el concepte de 'grups bombolla' que funciona als centres escolars: tant residents com professionals estan separats per unitats de convivència i no poden interactuar. Això fa que les activitats siguin amb un menor nombre de participants i es puguin "personalitzar" més. Tot plegat amb l'objectiu de fer "el més agradable possible", malgrat les circumstàncies, la residència.




DECLARACIONS

Alícia Puig

Mantenim que aquells residents autònoms que poden sortir sols, surten a fer una volteta al matí, i les famílies ens han de trucar el dia abans i poden venir cada dia, atenem 18 visites cada dia. No estem aplicant les mesures més restrictives, tenim espai al jardí i al centre per veure les nou visites que venen a la vegada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Natalia Castillo

Per part nostra, hem de mantenir-nos amb aquestes mesures ferms i vetllar pel benestar dels residents. Fem molts controls cada dia per si hi ha el mínim símptoma. També hem de procuparar que la vida dins del centre sigui agradable, i crec que dins de les circumstàncies, ho estem aconseguint bastant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio