Una enquesta entre les famílies de l'Avenç assenyala que un 60% només accepta deixar els infants a la porta

Els prop de 500 enquestats recelen de la creació d'una zona de desencotxament a la Rabassada i la majoria aposten per millorar la seguretat dels acces


Temes relacionats

Malestar a l'Avenç per les actuacions d'arranjament de la zona ( 6/oct/20)


  • Comparteix:

La demanda de millora del ferm del camí és gairebé unànime / Foto: Cugat Mèdia

La demanda de millora del ferm del camí és gairebé unànime / Foto: Cugat Mèdia

Una enquesta entre gairebé 500 participants de les famílies de l'Avenç mostra que un 60% dels enquestats 'no acceptaria' deixar els infants al matí a cap altre lloc que no fos la porta de l'escola per qüestions de seguretat. El sondeig mostra la gairebé unanimitat en la reclamació d'una solució per millorar el ferm del Camí del Crist Treballador i acondicionar el camí que uneix el centre amb el carrer de Llaceres. De fet, si les condicions de mobilitat a l'Avenç empitjoren, fins a un 30% dels enquestats considerarien canviar d'escola, ja que més d'un 70% assegura 'no tenir alternativa' si s'hi prohibeix l'accés en cotxe.

Les famílies tampoc estan d'acord amb cap reducció del nombre de places d'aparcament actuals i no veuen amb bons ulls una zona de desencotxament a la Rabassada. De fet, si hagués d'haver-hi aquest espai, preferirien que fos al carrer de Llaceres. Precisament, el vehicle privat és el mitjà de transport utilitzat per un 80% de les famílies que han participat en l'enquesta. En aquest sentit, les demandes no se centren només en l'accés en cotxe, sinó que un 92% dels enquestats considera que cal millorar el camí que uneix la trama urbana, des del carrer de Llaceres, amb l'escola. Il·luminació nocturna, augment de la vigilància i reducció de dificultat i pendent són alguns dels punts que s'apunten per acondicionar la via.

En l'apartat de suggeriments de l'enquesta, el tema principal de queixa dels pares segueix sent la seguretat, en especial de l'últim tram del camí. Dos exemples de respostes en aquesta línia:
"És un perill que la sortida de nens sigui contigua a l'accés de cotxes. Les pilones no protegeixen als nens de ser atropellats, hi ha nens de P3 i P4 a l'escola".
"Crec que més important que el problema del pàrquing i l'estat del terra, el problema és la seguretat de les persones especialment en el tram de la zona del bosc a l'escola a les hores punta. Es podria habilitar en aquest tram una zona segura per l'esquerra sense molta dificultat".

L'enquesta aprova per poc (5,16) l'actuació de la direcció pel que fa a la millora dels accessos. Una nota, això sí, molt per sobre de la que les famílies li posen a l'Ajuntament, un 1,39. De fet, 300 dels 459 sondejants li posen la qualificació mínima, un 1.

Reunió entre Ajuntament, direcció i famílies
L'enquesta es publica un dia abans de la reunió entre el consistori, la direcció, l'AFA i algunes famílies prevista per aquest dijous per tractar el futur del camí i per donar informació sobre com serà el procés per acabar l'últim tram del camí, des del Club Tennis Natació Sant Cugat fins l'escola. Unes actuacions al camí van crear alarma entre les famílies fa dues setmanes, però l'Ajuntament va assegurar que el projecte encara no estava enllestit i que calia parlar-ho amb centre i famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.