Confinament nocturn de 22 a 6 hores amb poques excepcions i multes a qui incompleixi

Tots els comerços, bars i restaurants han d'abaixar la persiana a les nou de la nit. El toc de queda ha entrat en vigor aquest diumenge


  • Comparteix:

La Generalitat ha fet servir l'estat d'alarma aprovat per l'Estat al migdia per aplicar les primeres restriccions de mobilitat sota aquest paraigua. Per un costat ha decidit avançar el toc de queda general per a tota Espanya (de 23 a 6 h) a les deu de la nit, i per l'altra ordena el tancament de tots els establiments oberts al públic a les 21 hores, amb l'excepció dels teatres i actes culturals, que podran tancar a les 22 h.

Després de la reunió del Procicat, Miquel Sàmper, conseller d'Interior, Sergio Delgado, director de Protecció Civil, i Eduard Sallent, cap dels Mossos d'Esquadra han sortit en roda de premsa per explicar com s'aplicarà a Catalunya l'estat d'alarma. Han explicat que l'incompliment, sense causa justificada, del toc que queda, implicarà sancions.

Les multes que s’aplicaran seran les mateixes que s’han aplicat fins ara per a qui incomplia les restriccions aprovades: entre 300 i 6.000 euros en funció del tipus d’infracció i la reiteració.

Per poder ser al carrer entre les 22 i les 6 hores, hi ha algunes excepcions:

  • Desplaçament a un hospital o a una farmàcia o veterinari
  • Desplaçament dels treballadors per anar i tornar al centre de treball si no és possible fer teletreball.
  • Els treballadors dels serveis sanitaris i socials.
  • Pel retorn al domicili.
  • Pel retorn d'activitats culturals, que poden tancar a les 22 hores. L'entrada servirà de justificant.
  • La cura de persones grans, amb dependència o amb discapacitats.
  • Desplaçament cap a òrgans judicials.
  • Cura de mascotes, el mínim temps possibles i prop del domicili, entre les 4 i les 6 hores del matí.
  • El transport de mercaderies i la reposició a les botigues durant la nit.


  • El conseller Miquel Sàmper ha explicat que a partir d'aquest dilluns valoraran altres mesures que es podrien prendre dins l'estat d'alarma, com la limitació d'entrada i sortida del territori català.

    La Generalitat i la resta de comunitats autònomes podran mantenir o no el toc de queda decretat pel govern espanyol a partir del 9 de novembre, quan decau l'estat d'alarma aprovat aquest diumenge pel Consell de Ministres. Així ho apunten fonts de La Moncloa i del Ministeri de Sanitat, que assenyalen que un cop superats els 15 dies d'aquest estat d'alarma la pròrroga dotarà els territoris de la capacitat d'aprovar qüestions com aquesta segons la situació epidemiològica. Cada president podrà activar o desactivar el toc de queda i la resta de mesures, de manera que si la situació millora, les podrà mantenir, i si no disposa d'un instrument per mantenir-les.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.