Marta Tafalla: 'Si la temperatura del planeta continua pujant, no es podrà viure a Catalunya a finals de segle'

La doctora en filosofia i membre del centre d'ètica animal de la UPF ha estat la primera ponent del cicle 'Enraonar'


  • Comparteix:

La doctora en filosofia i membre del centre d'ètica animal de la UPF, Marta Tafalla, alerta que les prediccions del Servei Metereològic de Catalunya sobre el canvi climàtic ens situen en un futur 'catastròfic'. D'aquí al 2050 la temperatura pujarà tres graus i fins a finals de segle pujarà cinc graus, apunta Tafalla, que afegeix que això voldrà dir que 'no es podrà viure a Catalunya'. Algunes causes d'aquests efectes seran: incendis forestals incontrolables, inadptació de moltes espècies i un sistema agrícola que no aguantarà a aquesta pressió.



Tafalla ha estat la primera ponent del cicle 'Enraonar', que ha donat el tret de sortida aquest dilluns i que s'allargarà fins al 23 de novembre amb cinc xerrades diferents, i que té per objectiu reflexionar sobre els drets i, sobretot, els deures que té la ciutadania pel que fa a l'ètica. De fet Tafalla ha parlat sobre 'ètica ecològica, ètica animal', basant-se en el seu darrer llibre 'Ecoanimal'.

La doctora en filosofia aposta per "fer un procés de decreixement" per intentar revertir al màxim la situació. Tafalla aposta per "consumir menys energia, menys recursos i menys materials i passar-nos a dietes, bàsicament, vegetals, que requeixen menys terra, menys aigua i menys energia i, sobretot, no participar de coses que són molt destructives, com el comerç de vida salvatge i viatjar de manera més sostenible".

Totes les xerrades del cicle es podran seguir en directe a través de Cugat Mèdia i del canal de Youtube de l'Ajuntament. Per assistir-hi presencialment, cal inscriure's prèviament a la web dels centres culturals.

Conferències
  • 2 de novembre. 'El dret a obeir la pròpia consciència', per Daniel Gamper.
  • 9 de novembre. Salus populi suprema lex', per Oriol Farrés.
  • 16 de novembre. 'El deure de tenir cura', per Victòria Camps.
  • 23 de novembre. 'El dret a la fraternitat' per Àngel Puyol.


  • Reviu aquí la ponència de Marta Tafalla.




    Marta Tafalla

    Una pujada tan elevada de temperatura en tan pocs anys és absolutament catastròfic. Això vol dir que hi hauran incendis forestals incontrolables i que moltes espècies no es podran adaptar. Veurem fins quan pot aguantar el sistema agrícola. Això podria arribar a voler dir que a finals de segle no es podrà viure a Catalunya. Però això no només passarà a Catalunya, sinó que això passarà a tots els països del món d'una manera o una altra. Estem davant un reptes molt important.

    Marta Tafalla

    Fer un procés de decreixement. En el nostre dia a dia hauríem d'intentar consumir menys energia, menys recursos, menys materials. Passar-nos a dietes, bàsicament, vegetals, que requeixen menys terra, menys aigua i menys energia i, sobretot, no participar de coses que són molt destructives, com el comerç de vida salvatge i viatjar de manera més sostenible.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.