Així és la proposta d'ordenances fiscals del govern de Sant Cugat

El document ha passat per l'aprovació inicial aquest dimarts en ple extraordinari


Temes relacionats

L'oposició adverteix que la congelació de taxes i impostos fa curt en temps Covid (27/oct/20)

L'oposició adverteix que la congelació de taxes i impostos fa curt en temps Covid (27/oct/20)

Les noves ordenances reformulen les bonificacions de l'IBI per a les famílies nombroses (27/oct/20)

Les taxes de residus, de mercats i de via pública podran adaptar-se a futurs confinaments (27/oct/20)


  • Comparteix:

Les cases eficients tindran bonificacions sobre l'ICIO / Foto: Cugat Mèdia

Les cases eficients tindran bonificacions sobre l'ICIO / Foto: Cugat Mèdia

Les ordenances fiscals de 2021 han passat l'aprovació provisional aquest dimarts en ple extraordinari. L'actualització del document, que ha tirat endavant amb el suport de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició, estableix la congelació dels impostos i tributs, canvis en la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses i reduccions impositives per a obres relacionades amb l'eficiència energètica. Cugat Mèdia resumeix els punts més importants d'aquestes ordenances, que ara entraran en període d'al·legacions i que el govern projecta tenir aprovades definitivament el desembre.

CONGELACIÓ DE TRIBUTS, TAXES I PREUS PÚBLICS
Les noves ordenances no apujaran cap de les taxes ni preus a les ordenances. L'objectiu és no augmentar la pressió impositiva però sense afectar la recaptació, com va explicar el tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler.

OBRES ENFOCADES A L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
La instal·lació d'equipaments d'eficiència energètica i sostenibilitat gaudirà d'una nova tarifa reduïda de l'Impost de Construccions i Obres (ICIO) a partir del 2021. Les noves ordenances fiscals, aprovades provisionalment aquest dimarts, modifica aquest impost per beneficiar els ciutadans que decideixin instal·lar un sistema d'aprofitament d'energia solar, biomassa, geotèrmic i estalvi d'aigua.

CANVIS EN LES BONIFICACIONS A FAMÍLIES NOMBROSES
Les famílies nombroses amb una renda de més de 50.000 euros deixaran de tenir l'IBI bonificat l'any vinent. Les ordenances reformulen els trams per eliminar la reducció universal independentment dels ingressos i establir nous barems, amb ajuts que van des del 25 al 90%. L'objectiu, reorganitzar la recaptació i ajustar-la a la renda.

FLEXIBILITAT A LA TAXA DE RESIDUS, MERCATS I OCUPACIÓ DE VIA PÚBLICA PER A COMERÇOS I RESTAURACIÓ
Les ordenances fiscals del 2021 preveuen reduccions de fins al 80% a la taxa de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública per a negocis que no puguin dur a terme la seva activitat a causa de restriccions com les de la Covid-19. Es tracta d'una mesura pensada per agilitzar la resposta que es doni a situacions com les viscudes aquest any i s'ha dut a terme modificant el redactat dels tributs per permetre adaptar-les a partir d'un Decret d'Alcaldia.

REVISIÓ DE BONIFICACIÓ A ESCOLES CONCERTADES
Les ordenances fiscals també incorporen un pas previ a la reducció del 100% a l'IBI de les escoles concertades. Aquesta bonificació, que sufragava completament la Generalitat, per tant no costava diners a l'Ajuntament, fins ara es feia automàticament, com va explicar Pere Soler. Ara, però, caldrà un pas previ on es justifiqui quin percentatge de les instal·lacions es fa servir per a ús educatiu i, si no és així, no es bonificarà la totalitat de l'impost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.