L'AMB congela el Tribut Metropolità per al 2021

Es manté la bonificació del 50% per a famílies nombroses en les mateixes condicions que enguany


  • Comparteix:

Un rebut del Tribut Metropolità / Foto: Cugat Mèdia

Un rebut del Tribut Metropolità / Foto: Cugat Mèdia

El Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat inicialment aquest dimarts congelar l'ordenança fiscal reguladora del Tribut Metropolità (TM) per als 36 municipis pertanyents a l'AMB, entre ells Sant Cugat. S'ha fixat, però, un nou valor mínim per a les finques residencials que els propietaris utilitzin com a primera residència. Així, per sota dels 46.210,11 euros, el titular estarà exempt de pagar el tribut -o per sota de 72.033,78 euros als municipis on s'hagi aprovat una nova valoració els anys 2012 i 2019.

Pel que fa als ajuts que l'AMB facilita per fer front al pagament d'aquesta taxa, en manté la bonificació del 50 % per a famílies nombroses, en les mateixes condicions que durant l'any 2020.

L'AMB recorda que el TM s'estableix per finançar la prestació dels serveis tant en l'àmbit de la mobilitat com en el de l'espai públic i les infraestructures, el tractament de residus i el cicle de l'aigua i la impulsió de polítiques d'ocupació estable i d'habitatge assequible, entre d'altres.

La proposta de congelació d'aquesta ordenança ha estat aprovada amb els vots a favor dels grups PSC-CP, En Comú Guanyem, ERC-AM, Junts per Catalunya, Guanyem Badalona en Comú, Ara decidim Ripollet i Compromís i Acord per Torrelles; i els vots en contra de PP, Ciutadans i Barcelona pel Canvi. Ara bé, els dos consellers santcugatencs de Junts, Cristina Paraira i Joan Puigdomènech, tal com va anunciar el grup municipal aquest dilluns, han votat en contra de la proposta. Argumenten que el tribut "està encara lluny de donar lloc a quotes equitatives, tant entre els municipis com dins de cada municipi" i subratllen "la necessitat de revisar-lo a fons".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.