Restringides les visites als pacients de l'Hospital Mútua Terrassa

L'hospital públic de referència per a Sant Cugat també ha establert un protocol per recollir pertinences per als pacients


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa

Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa

L'Hospital Universitari Mútua Terrassa, el centre mèdic públic de referència per a Sant Cugat, prohibeix a partir d'aquest dimecres les visites de familiars als pacients. És una mesura per fer front a l'augment de casos de Covid-19 i que ve acompanyada d'un protocol perquè els familiars puguin lliurar les seves pertinences als ingressats: podran portar-les de dilluns a divendres (de 9h a 14h) i els caps de setmana i festius (de 10h a 12h) a la planta 0 de l'hospital.

Podran lliurar roba interior, pijama i estris d'higiene personal, així com medicació i el mòbil i el carregador. Des de Mútua Terrassa demanen que no es porti ni aigua ni cap tipus d'aliment.

La mesura restrictiva, això sí, té en compte diverses "situacions especials":
  • Pediatria: els infants podran estar acompanyats per la mare, pare o tutor legal les 24 hores del dia. Això sí, haurà de ser la mateixa persona durant tot l'ingrés.
  • Pacients menors d'edat no ingressats a Pediatria: es valorarà amb els responsables de la planta.
  • Sala de parts i maternitat: un acompanyant per pacient, que haurà de ser el mateix durant tot l'ingrés.
  • UCI: el primer dia d'ingrés del pacient a l'UCI hi podrà haver un acompanyant durant 15 minuts.
  • Pacients amb cirurgia programada: només podran tenir acompanyant les persones dependents.
  • Pacients fràgils amb síndrome confusional: un acompanyant, que haurà de ser el mateix durant tot l'ingrés.
  • Pacients en situació de final de vida: en els casos de pacients Covid, podran visitar-los individualment durant 15 minuts un màxim de tres persones (sense simptomatologia Covid i preferiblement que no pertanyi a grups de risc). En les plantes no Covid, les condicions són les mateixes, però com a màxim poden haver-hi dos visitants.

  • Des de Mútua Terrassa volen que es garanteixi la fluïdesa en el trasllat de la informació als familiars. En els casos que sigui possible, serà el mateix pacient qui contactarà amb les famílies; si no, ho faran els professionals sanitaris del centre. Per garantir la comunicació entre familiars i pacients, l'hospital distribuirà telèfons mòbils per fer videotrucades per a aquells pacients que no disposin d'aquest aparell o bé que no estiguin en condicions de fer-lo servir.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.