Refredat, grip o coronavirus? Els metges recomanen fer una PCR davant el dubte

Com que en les fases inicials els símptomes s'assemblen, la doctora Muñiz explica a Cugat Mèdia que la millor recepta en pandèmia és la prudència


  • Comparteix:

Els metges recomanen fer-se la PCR en cas de dubtes / Foto: Cugat Media

Els metges recomanen fer-se la PCR en cas de dubtes / Foto: Cugat Media

Davant de qualsevol símptoma de Covid-19 cal que el pacient se sotmeti a una prova PCR i, mentre espera el resultat, compleixi les mesures d'aïllament indicades. Ho explica a Cugat Mèdia la doctora Montserrat Muñiz, metgessa de família del CAP Turó de Can Mates, que apunta al fet que la situació actual és especialment crítica per l'elevat nombre de contagis i perquè, a hores d'ara, 'no sabem diferenciar la Covid-19 d'un quadre de refredat o una grip'.

Tot i reconèixer que en els casos greus, normalment acompanyats de febre molt alta o sensació d'ofec, sí que "és més fàcil orientar-se cap a un diagnòstic Covid", la doctora Muñiz alerta del perill dels casos lleus. "Els hem de detectar el més aviat possible perquè són potencialment casos índex i poden contagiar", explica. Entre els símptomes que es manifesten en aquests casos destaca el mal de coll, els dolors articulars o tenir unes dècimes de febre. "Davant del dubte, cal prendre totes les mesures", indica.

Campanya de vacunació de la grip
S'ha especulat sobre la possibilitat que enguany la grip sigui menys freqüent gràcies a les mesures per prevenir la Covid-19. La doctora Muñiz afirma que "de moment encara no s'ha notat una incidència menor", tot i que sí que veu més implicació contra la grip: "La gent s'està vacunant més que en anys anteriors", conclou.


Montserrat Muñiz

Hi ha molta població amb símptomes lleus a qui hem de fer la PCR.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.