Batxillerat i formació professional: classes semipresencials o en format 100% telemàtic

Els centres de Sant Cugat adapten el funcionament de l'activitat lectiva a les noves restriccions anti-Covid

Les classes de Batxillerat, afectades per les noves mesures / Foto: Ajuntament - Lluís Llebot

Societat

Publicat el 2/nov/20 per Clara Bardají

Les classes de Batxillerat de Sant Cugat s'adapten a les noves restriccions anunciades per la Generalitat. Davant la recomanació de limitar l'aprenentatge presencial al mínim possible, els centres de la ciutat que ofereixen aquest cicle o formació professional han modificat l'activitat lectiva a partir d'aquest dilluns. Alguns han activat les classes telemàtiques al 100% mentre que, d'altres, la fan semipresencial.

El nou format ha entrat en funcionament aquest dilluns amb incertesa, ja que la readaptació de les classes s'ha fet amb qüestió de dies, i podria ser que tampoc fos la definitiva.

A l'etapa postobligatòria de Batxillerat de l'institut Leonardo da Vinci s'ha activat l'aprenentatge no presencial. L'alumnat només haurà d'assistir presencialment a les proves d'avaluació. Per la seva banda, a altres centres com l'institut Angeleta Ferrer i Sensat o FP Sant Cugat, s'ha posat en marxa l'activitat lectiva semipresencial. En tots dos casos, la situació pot variar si en les pròximes setmanes es decreten noves restriccions o si el funcionament d'aquest format no és efectiu.

El director d'FP Sant Cugat, Miquel Urrutia, ha explicat a Cugat Mèdia que estan establint "una nova rutina" que pot "afectar una mica" a l'aprenentatge dels estudiants. Així i tot, Urrutia remarca que la semipresencialitat de les classes és "una solució millor" que fer-ho tot telemàtic. "Especialment en el nostre cas", detalla, en què molts dels treballs es fan en tallers i amb equipaments del centre.


DECLARACIONS

Miquel Urrutia

És establir una nova rutina que pot afectar una mica. Evidentment no és l'ideal. L'ideal hagués estat poder mantenir el 100% presencial, però la semipresencialitat és una solució millor que no que fos tot telemàtic, especialment en el nostre cas, que hi ha molt treball que és fa en tallers.

Your browser doesn’t support HTML5 audio