Una vuitantena de santcugatencs donen sang en la primera jornada de la campanya

En aquest primer dia s'han evitat les aglomeracions gràcies al sistema de cita prèvia, que es mantindrà pels dies 6 i 27 de novembre


  • Comparteix:

Un santcugatenc atès per una sanitària del Banc de Sang i Teixits / Foto: Cugat Mèdia

Un santcugatenc atès per una sanitària del Banc de Sang i Teixits / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha acollit aquest dimarts al Xalet Negre la primera de les tres jornades de la nova campanya de donació de sang que es faran a la ciutat, en la qual hi han participat 80 persones, aproximadament. Robert Ramos, un dels donants que s'hi ha apropat a primera hora, ha notat 'molts canvis' respecte a les últimes vegades, com la protecció a l'hora de prendre la pressió o la distància que es manté en tot moment amb la resta de donants. 'No m'he sentit exposat a res perquè prenen totes les mesures pertinents', ha explicat Miguel Murcia, donant de sang habitual a Sant Cugat.

Gal·la Cortel, membre del personal sanitari del Banc de Sang i Teixits, ha explicat a Cugat Mèdia que estan complint tot un seguit de mesures anti-Covid com l'obligatorietat de demanar cita prèvia per venir a donar sang (donarsang.gencat.cat), entreguen d'una mascareta quirúrgica nova a l'hora d'accedir al centre, o bé la utilització de bolígrafs únics i unipersonals. Algunes d'aquestes noves mesures han agafat per sorpresa alguns santcugatencs que volien donar sang però no havien demanat cita prèvia.

Cortel ha assegurat que "de moment totes les campanyes de donació s'han pogut mantenir, tot i que en alguna s'ha hagut de modificar l'horari del vespre perquè tothom pugui arribar a casa abans del toc de queda". La tècnica del Banc de Sang ha qualificat d'"elevadíssima" la participació a Sant Cugat des del mes de març i ha apreciat que la ciutadania se sent "molt segura" en aquests espais de donació. Per últim, ha volgut recordar que "si una persona dona positiu per Covid-19, pot donar sang al cap d'un mes d'haver donat negatiu".

El Banc de Sang i Teixits ha organitzat diverses campanyes des de l'inici de la pandèmia per garantir les necessitats dels hospitals i, a Sant Cugat s'han recollit ja 1.074 donacions de sang. Des de l'entitat animen a la gent a participar, ja que necessiten entre 800 i 1.000 donacions diàries a tot el territori, i recorden que el virus no es transmet per via sanguínia.

Durant aquest mes es realitzaran dues jornades més de donació de sang a la ciutat. Seran els dies 6 i 27 de novembre i aquest cop seran al Casal Torreblanca. L'horari serà de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.




Donants de sang

"La veritat és que sí que he notat molts canvis respecte de les últimes vegades i posen proteccions a l'hora de prendre't la pressió, et donen la mascareta, et fan guardar la distància amb la gent que hi ha aquí". / "Perquè tenen les mesures pertinents no m'he sentit exposat a res".

Gal·la Cortel

"La veritat és que nosaltres des del mes de març hem aplicat les mateixes mesures a nivell de control i seguretat d'higiene com el gel, el canvi de mascareta, mirar sempre la temperatura i també el fet de la cita prèvia, de fer aquestes reserves entre cinc i sis persones cada trenta minuts que permeten que no hi hagi aglomeracions".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.