Hora Bruixa veu les dones com un col·lectiu especialment afectat per la crisi de la Covid-19

El col·lectiu feminista clou la campanya 'La pandèmia és el sistema' amb un llibret que recull les desigualtats accentuades per la Covid-19


  • Comparteix:

Hora Bruixa ha presentat la campanya a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa ha presentat la campanya a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia

Hora Bruixa considera que la crisi del coronavirus està sent especialment dura amb les classes treballadores i, en particular, amb les dones. El col·lectiu feminista santcugatenc engega des de fa mesos la campanya 'La pandèmia és el sistema', que amb cartells penjats a les parets de la ciutat i amb comunicacions a les xarxes socials assenyala els sectors on la situació sanitària ha repercutit amb més intensitat: la cultura, el sistema sanitari, l'educació i l'habitatge, entre d'altres. La campanya també posa el focus en l'increment de casos de violència masclista que s'ha produït amb el confinament i en com les actituds racistes s'han accentuat.

La membre del col·lectiu Nerea Ruiz ha explicat la motivació de la iniciativa: "Com a dones treballadores patim opressions diverses en tots aquests sectors [...] i com a feministes no entenem no situar-nos al costat de totes aquestes dones".

La campanya d'Hora Bruixa posa ara punt final, recollint tots aquests missatges en un llibret que el col·lectiu distribueix en paper, però que també es pot consultar en línia. Ara bé, des del col·lectiu seguiran treballant per posar el focus contra les desigualtats.


Nerea Ruiz

Com a dones treballadores patim opressions diverses en cadascun dels sectors que hem descrit. Com a feministes, no entenem no situar-nos al costat de totes aquestes dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.