Ajudes a les famílies de 50 a 150 euros per comprar material i equips informàtics per a l'escola

L'Ajuntament destina una partida de 265.000 euros que podrà arribar a uns 2.600 alumnes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una escola / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una escola / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha creat uns ajuts socials nous destinats a cobrir despeses vinculades a llibres de text, material, equips informàtics i llicències digitals. Amb una partida total de 265.000 euros, els ajuts aglutinen les dotacions que fins ara es donaven des de Serveis Socials i Educació als centres i a les associacions de famílies, alhora que s'incrementa la quantitat. L'objectiu, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa l'equip de govern, és 'universalitzar les ajudes i garantir la igualtat d'oportunitats'.

Per això, ara s'atorgaran a través d'una convocatòria, que s'ha obert aquest dimecres i s'allargarà fins al 30 de novembre. Els ajuts van dels 50 als 150 euros en funció de l'etapa educativa i s'atorguen segons criteris de renda familiar.

  • Infants d'educació infantil, 50 euros.
  • Infants d'educació primària, 100 euros.
  • Adolescents d'educació secundària, 150 euros.


  • Des de l'Ajuntament, calculen que uns 2.600 alumnes es podran beneficiar d'aquesta nova línia d'ajuts. Tot i que la convocatòria neix en mig de les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia, la tinenta d'alcaldia de Serveis Socials, Núria Gibert, ha assegurat que "ha arribat per quedar-se".

    De fet, la intenció, ha dit la regidora d'Educació, Pilar Gorina, és fer arribar de manera universal aquest tipus d'ajudes per a totes aquelles famílies que ho necessiten i fomentar la igualtat d'oportunitats.

    Per rebre l'ajut, cal ser un infant o adolescent empadronat i resident a Sant Cugat nascut entre els anys 2005 i 2017 (ambdós inclosos) i matriculat en un ensenyament obligatori o de segon cicle d'educació infantil d'un centre del Vallès Occidental sufragat amb fons públics.

    La despesa que es feia abans de la crisi sanitària en ajuts de material escolar era de 70.000 euros.

    A més, a tots els alumnes que tinguin atorgada una beca menjador aquest curs (1.140 infants) se'ls concedirà l'ajut d'escolarització si ho sol·liciten. Tot i així, també poden optar aquells que no tinguin ajut de menjador.

    Com sol·licitar els ajuts?
    Es poden presentar les sol·licituds a través de la seu electrònica de l'Ajuntament i a les Oficines d'Atenció Ciutadana, amb cita prèvia que es pot demanar a través del web o al telèfon 010.

    En cas de consultes, també es pot trucar al 010 o enviar un correu electrònic a beques@santcugat.cat.





    Núria Gibert


    Pilar Gorina





    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.