Comença la rehabilitació de les Cases dels Mestres, els primers habitatges públics cooperatius de Sant Cugat

Aquest dimecres l'Ajuntament va cedir-les a la cooperativa Sostre Cívic, després de comprovar que els ocupants havien marxat


Temes relacionats

La cessió de les Cases dels Mestres a Clau Mestra perquè la rehabilitin és imminent ( 3/nov/20)

Ajornat el desnonament a les Cases dels Mestres: un capítol més en aquest projecte social (14/oct/20)


  • Comparteix:

Llum verda per a la rehabilitació de les Cases dels Mestres, situades a la Floresta, que acolliran la primera promoció de Sant Cugat d'habitatges de lloguer protegit en règim de cooperativa. La cessió per part de l'Ajuntament a la cooperativa Sostre Cívic s'ha fet efectiva aquest dimecres al migdia, després que la comitiva judicial hagi comprovat que les dues persones que hi vivien ja havien marxat, tal com havien acordat amb el consistori fa unes setmanes.

El projecte de masoveria urbana que gestionarà la cooperativa consisteix en la cessió de l'ús d'un habitatge en mal estat o desocupat durant un termini a canvi que els inquilins n'assumeixin les obres de rehabilitació i manteniment. En concret, s'hi adequaran 11 habitatges de lloguer protegit, d'entre 38 i 64 metres quadrats i un local social comunitari d'autoconstrucció. Les persones que hi visquin pagaran un lloguer simbòlic de quatre euros el metre quadrat, més l'IBI i les despeses de comunitat. La durada del lloguer serà de com a màxim 25 anys.

El cost del projecte i la direcció d'obres l'ha assumit l'empresa municipal Promusa, a més de la urbanització de l'espai públic de l'entorn. A més, durant els primers 15 anys Promusa aportarà un total de 280.000 euros que la cooperativa haurà de retornar més tard. El cost estimat és d'1,1 milions d'euros.

La comitiva judicial ha comprovat que ja no hi havia ningú a l'habitatge / Foto: Cugat Mèdia
La comitiva judicial ha comprovat que ja no hi havia ningú a l'habitatge / Foto: Cugat Mèdia


En un comunicat, l'alcaldessa, Mireia Ingla, es mostra satisfeta per "haver pogut desencallar un projecte social tan singular com aquest, que funcionarà mitjançant una cooperativa i que a més és la primera promoció d'habitatge públic a la Floresta". Afirma que el projecte reforça "la nostra aposta per facilitar l'accés a l'habitatge, una de les grans prioritats d'aquest govern".

La cessió a la cooperativa Sostre Cívic és per a 75 anys. Un cop finalitzi, Promusa recuperarà els habitatges per seguir-los oferint en règim de lloguer de protecció oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.