Doctora Delgado (Mútua Terrassa): 'No estem anul·lant cirurgies sinó que preveiem duplicar-les per recuperar les ajornades'

La cap del servei de Cirurgia General de l'Hospital Mútua Terrassa ha llençat un missatge tranquil·litzador als pacients: "són llocs segurs"


  • Comparteix:

La doctora Salvadora Delgado / Foto: Mútua Terrassa

La doctora Salvadora Delgado / Foto: Mútua Terrassa

L'Hospital Mútua Terrassa, el públic de referència per a Sant Cugat, manté l'activitat quirúrgica al 100%. En un moment en què altres centres han d'ajornar intervencions no urgents per la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, la cap del servei de Cirurgia General del centre i directora de l'Àmbit Quirúrgic de la Fundació Assistencial Mútua Terrassa, la doctora Salvadora Delgado, assegura que no han hagut d'anul·lar cap operació i que fins i tot preveuen duplicar-les per recuperar les que es van perdre durant la primera onada, entre març i abril.

ESCOLTA-HO

Durant la primera onada es van anul·lar unes 1.500 intervencions a l'hospital, ja que moltes de la majoria de plantes i sales van haver d'utilitzar-se per a malalts de Covid-19. Segons la doctora Delgado, van passar d'una vintena de pacients d'aquesta malaltia ingressats a finals de març a més de 300 a principis d'abril. Un augment que ha estat molt més "suau" aquesta segona onada i, tot i que tenen entre 15 i 20 ingressos diaris per Covid, el major coneixement de la malaltia fa que es puguin donar moltes més altes.

La responsable del servei de Cirurgia General assegura que s'han trobat "amb més casos dels que voldríem" de pacients que anul·len una intervenció per por del virus. La doctora ha explicat que han preparat plans de contingència i que l'hospital és segur. Afirma que hi ha circuits totalment separats i que s'asseguren que els pacients entren "nets", el que anomenen "malalt blanc". En aquest sentit, diu que cap persona que ha vingut a fer-se una intervenció s'ha contagiat de coronavirus, i qualifica de "totalment improvable" que això passi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.