Sant Cugat obrirà la planta de compostatge perquè la puguin utilitzar altres municipis


  • Comparteix:

L'Ajuntament negocia amb Rubí l'ús de la planta de triatge de la ciutat veïna

L'Ajuntament negocia amb Rubí l'ús de la planta de triatge de la ciutat veïna

Sant Cugat oferirà la seva planta de compostatge, situada a Can Calopa, perquè la puguin utilitzar altres municipis de la comarca, tal com recomana el Consorci de Residus del Vallès. A més, l'Ajuntament està en converses amb Rubí per estudiar la possibilitat de compartir també la planta de triatge situada a la ciutat veïna.

L'objectiu d'aquestes mesures és mancomunar les diferents plantes de tractament de residus d'una mateixa zona per tal d'optimitzar el seu funcionament i millorar el model de gestió. En el cas de Sant Cugat, el que s'està estudiant és que la planta de compostatge de Can Calopa pugui ser utilitzada per municipis de l'entorn, com ara Rubí, un cop finalitzats els treballs per solucionar els problemes de males olors que, en alguns moments puntuals, presenta aquest equipament.

Ho ha explicat el tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens.

Joan Recasens

Encara hem de fer petites millores per evitar alguns problemes de males olors en moments puntuals. Però és evident que municipis com Rubí tenen la possibilitat d'utilitzar la planta.


Recasens ha explicat, però, que de moment les converses amb l'Ajuntament de Rubí no han arribat a cap conclusió, tot i que no ha descartat la possibilitat que, en el futur, Sant Cugat pugui aprofitar-se de forma recíproca de la planta de triatge situada a la ciutat veïna.

La decisió de mancomunar espais de tractament de residus és una de les recomanacions que ha fet el Consorci de Residus del Vallès, que depèn del Consell Comarcal. També l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient aposta fermament per aquesta opció, que permetria optimitzar els recursos disponibles en cada municipi. Així ho ha dit el gerent de l'Entitat, Carles Cunill.

Carles Cunill

És un exercici de solidaritat que hi hagi permeabilitat entre els municipis en el tractament de residus. Que la planta de compostatge de Sant Cugat sigui utilitzada per altres, un cop estigui a punt, seria molt positiu.


D'altra banda, tant el gerent de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient com el tinent d'alcalde de Serveis Territorials han desmentit que s'hagi plantejat la possibilitat de convertir la planta de compostatge de Sant Cugat en un 'ecoparc', com havia publicat un mitjà de comunicació de la comarca. El que sí està previst és solucionar els problemes puntuals que encara presenta aquesta instal·lació per poder augmentar la seva capacitat. Escoltem Joan Recasens.

Joan Recasens

En algun mitjà de comunicació es va dir que hi havia la proposta de convertir la planta de compostatge en un altre tipus d'instal·lació. Hem confirmat amb la Junta de Residus i la Generalitat que això no és cert.


La intenció de la Generalitat és reforçar les plantes de residus existents a la comarca, entre elles la de compostatge de Sant Cugat, per permetre augmentar el tractament separat dels residus i configurar una alternativa a l'abocador de Coll Cardús. Ara només queda pendent conèixer on s'ubicarà el dipòsit de residus inerts, la instal·lació més polèmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.