Catlab esdevé el primer laboratori autoritzat per l'estat per emetre informes d'anàlisi de la covid-19

Aquest laboratori conjunt entre Mútua de Terrassa i CST compta amb el segell de l'ENAC (Entidad Nacional de Acreditación)


  • Comparteix:

Catlab acreditat oficialment / Font: Catlab

Catlab acreditat oficialment / Font: Catlab

El Catlab és el primer laboratori de l'Estat espanyol autoritzat a emetre informes per l'anàlisi de SARS-CoV-2 sota l'acreditació de l'ENAC. Aquesta acreditació permet identificar com a fiables les proves PCR produïdes per l'empresa i alhora assegura que tots els processos preanalítics, analítics i postanalítics segueixen els estàndards adequats per a la detecció de la Covid-19.

El laboratori, que va néixer de l'aliança entre Mútua Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa i la Fundació Privada Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, ha aconseguit aquesta acreditació en adequar-se a tots els punts que recorre el 'NT-88 Acreditació de proves de SARS-CoV-2 en mostres clíniques', un document institucional en el qual s'estableixen les directrius específiques sobre el procés d'acreditació per a les proves de Covid-19, entre elles les PCR.

La directora del Catlab, la doctora Imma Caballé, explica que "s'ha aportat evidència objectiva que els resultats són fiables" i, per tant, aquesta acreditació oficial en última instància vol dir que les proves i procediments de detecció de la Covid-19 fets per aquesta empresa són efectius i proporcionen una alta fiabilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.