La Unió, pendent d'una nova proposta de l'Ajuntament per arribar a un acord estable i a llarg termini

La junta de l'entitat assegura que el govern municipal s'ha compromès a "revisar-ho tot" i a fer arribar "una proposta concreta" el més aviat possible


Temes relacionats

Ingla assegura que La Unió està 'a punt' perquè tornin les seccions ( 2/nov/20)

L'entrada de La Unió a la nova seu és 'imminent', segons l'Ajuntament (29/oct/20)

La Unió alerta que l'Ajuntament vol 'dissoldre' el consorci (26/oct/20)


  • Comparteix:

Algunes seccions de la Unió, com els Bastoners, han fet pública la seva queixa / Foto: Bastoners de Sant Cugat

Algunes seccions de la Unió, com els Bastoners, han fet pública la seva queixa / Foto: Bastoners de Sant Cugat

La situació de la Unió, pendent encara d'entrar a la nova seu, està aturada però no bloquejada. Després que tant la junta com les seccions hagin expressat el seu malestar per la proposta de l'Ajuntament de dissoldre el consorci, l'entitat ara espera una nova oferta del consistori per arribar a un acord 'estable' i a llarg termini, i que un possible canvi de govern en les properes eleccions no pugui tirar enrere.

El fons de la qüestió, segons el president de la Unió, David Pujol, és la garantia de l'ús de la nova seu i les seves sales per a les seccions. En declaracions a Cugat Mèdia, Pujol ha assegurat que la proposta era "inconcreta" i que "és normal" la reacció de socis i seccions. Aquesta setmana, seccions com els Bastoners de Sant Cugat han mostrat el rebuig a la proposta del govern amb cartells i pancartes que expressaven que "la Unió no està en venda".

Pujol explica que aquesta setmana la comunicació amb el govern ha sigut "constant", un fet que agraeix, i des de l'entitat volen donar marge ara perquè els facin una nova proposta. Per arribar a un acord i, finalment, entrar a la remodelada seu per fer-ne ús, el conveni hauria de ser "estable" i vàlid "per a molts anys". En aquest sentit, el consorci acordat el 2015 tenia una durada de 50 anys i la junta de l'entitat argumenta que l'alternativa els ha de garantir l'ús dels espais, més enllà de la propietat, "els propers 30 anys".

El compromís del govern, segons el president de l'entitat, és "revisar-ho tot". "Ja no és tan contundent", assegura Pujol, respecte a la dissolució del consorci i el canvi de propietat. Des de la junta ara els volen "fer confiança" i donaran temps per a la nova oferta, tot i que alerten que "cada dia que passa és un dia desaprofitat" per a l'espai, que encara està tancat. Agraeixen, això sí, que la situació "no està ni molt menys paralitzada" i no s'han marcat una data d'entrada perquè no són partidaris de "posar ultimàtums".

Pujol afirma que no entén el retard de "tot el que fa referència la Unió", ni en sap els motius. "Sembla que no hi ha cap responsable", explica el president de l'entitat, que confia que l'acord es desencalli "el més aviat possible".


David Pujol

El que em sap molt greu que per una banda diguin que podem entrar ja i per l'altra no podem entrar fins que arribem a un acord. Podríem entrar demà, però no ens deixen fins que no arribem a un acord, que s'ha de concretar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.