Les AFA de Sant Cugat, 'altament satisfetes' amb la gestió dels protocols anti-Covid a les escoles

Les famílies no prioritzen "el control del seguiment", sinó que les aules disposin de material sanitari


Temes relacionats

[FAQ] Tot el que has de saber de les noves restriccions (29/oct/20)


  • Comparteix:

Les AFES demanen més claredat amb les restriccions / Foto: Cugat Mèdia

Les AFES demanen més claredat amb les restriccions / Foto: Cugat Mèdia

Les escoles de Sant Cugat segueixen un protocol cada vegada que, a una classe, es detecta un positiu de Covid-19. Aquest protocol, però, està sotmès a canvis constants segons l'evolució de la situació a Catalunya i de les decisions del Departament d'Educació de la Generalitat. Les mares i pares dels alumnes es mostren 'altament satisfets' amb les gestions de les direccions dels centres. Anna Almirall, portaveu de les AFA de primària de Sant Cugat, ha remarcat que els protocols marcats per Sanitat 's'estan aplicant correctament' i agraeixen la 'comunicació efectiva' de les direccions cap a les famílies.

En declaracions a Cugat Mèdia, Almirall ha assegurat que no s'han trobat amb retards en els resultats de les proves PCR a les aules davant el positiu d'un alumne sinó que el reben en qüestió de dies. Tot i que "els canvis de protocol" fan "ballar el cap" són conscients que formen "part de l'aprenentatge del virus". "A les famílies no ens preocupa el control del seguiment perquè no hi ha gaires casos", ha afegit Almirall, sinó que posen l'atenció en què el virus no arribi a entrar a l'aula. Per això, prioritzen la importància que les aules comptin amb el material sanitari adequat i mantenir els grups bombolla.

La portaveu de les AFA de Primària que demanen que, davant l'aplicació de noves mesures que afectin les escoles, sigui "un tècnic qui l'expliqui" perquè "el llenguatge polític ens perd", afirma. És el que els hi ha passat amb la resolució que obliga a suspendre tota activitat extraescolar que es desenvolupi al mateix centre i assegura que "hem estat tots ballant fins a entendre que volien dir des del Govern".

Les AFA no "entren a valorar" amb més profunditat l'efectivitat dels protocols, ja que "no som tècnics, ni metges ni epidemiòlegs", però sí que poden assegurar que "el que es marca, es compleix bé" a les escoles de la ciutat.

Les AFA de Primària de les escoles de Sant Cugat qüestionen l'anul·lació de l'activitat extraescolar que es duu a terme als mateixos centres. Remarquen que, malgrat que hi ha diversos grups bombolla confinats a la ciutat, no s'ha detectat cap cas de contagi comunitari entre els alumnes. Les mares i pares de les escoles santcugatenques accepten les mesures establertes des d'Educació per frenar la propagació de la Covid-19, així i tot reclamen "més declaracions tècniques i no tant polítiques" quan es marquin noves restriccions.

Foto: Cugat Mèdia
Foto: Cugat Mèdia







Anna Almirall

L'escola no marca el protocol sinó que el marca Sanitat, elles el que fan és dur-lo a terme. Nosaltres estem altament satisfets amb la gestió que estan fent les escoles. A Sant Cugat no ens hem trobat ni retards ni cap problemàtica, sinó molta eficiència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.