[Crònica] I davant la incertesa, la gent va fent

Cugat Mèdia s'ha passejat pels carrers de la ciutat per copsar l'ambient en el segon cap de setmana de confinmanet municipal


  • Comparteix:

Uns joves utilitzen la pista de bàsquet precintada / Foto: Cugat Mèdia

Uns joves utilitzen la pista de bàsquet precintada / Foto: Cugat Mèdia

'Hi ha massa cua, després tornem'. 'El parc està ple de gent'. 'Però els parcs infantils estan tancats o no?'. Un cap de setmana a Sant Cugat en ple confinament perimetral es pot resumir amb aquestes frases, que escoltes una vegada i una altra quan passeges pels carrers. La gent, com que no pot sortir de la ciutat, desborda el centre i els espais d'ocis a l'aire lliure que encara estan oberts, amb la incertesa de quins es poden utilitzar i quins no.

I davant la incertesa, la gent va fent.

Si un diumenge al matí fa bon temps, la ciutadania aprofita per fer esport o llargues passejades per l'entorn natural de Sant Cugat, com el Parc de Collserola. Així s'ha fet en els dos primers caps de setmana de confinament municipal, amb grans aglomeracions de gent als espais naturals i sense respectar la normativa de realitzar esport a l'aire lliure de manera individual.

La darrera mesura anunciada per l'Ajuntament sobre el precintament de les zones esportives als parcs infantils, com pistes de bàsquet, porteries i aparells estàtics de fitness; ha causat més confusió que altra cosa. Els tobogans estan tancats? I els gronxadors? No i no. Només aquells llocs on es podria realitzar esport. Ara bé, per molt que aquests espais estiguin degudament indicats i precintats, la gent fa cas omís. Al parc de Can Mates, per exemple, quatre joves jugaven u contra u a bàsquet i no s'han donat per al·ludits fins que dos agents de Protecció Civil els han cridat l'atenció.

I si els diumenges són per fer esport, les tardes dels dissabtes estan fetes per passejar per l'eix comercial de Sant Cugat. Tot i que el matí d'aquest dissabte ha estat passat per aigua, les pluges han acabat a temps perquè la ciutadania pogués omplir de gom a gom el centre. Com un cap de setmana qualsevol. Com si no ens trobéssim en mig d'una pandèmia. La gent necessita agafar aire, respirar, sortir de les quatre parets de casa seva, estirar les cames... però les xifres que acompanyen la Covid-19 parlen per si soles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.