Inici de curs telemàtic i 'estrany' d'un Consell de Joves 13-16 marcat per la Covid-19

L'òrgan participatiu té com a encàrrec revisar el seu funcionament i debatre les necessitats i mancances dels adolescents durant la pandèmia


Temes relacionats

Miki Núñez actuarà a Sant Cugat (22/jun/20)

El Consell de Joves 13/16 arrenca el curs enfocat en l'emergència climàtica i en alternatives d'oci ( 4/nov/19)


  • Comparteix:

La sessió de constitució ha hagut de fer-se telemàticament

La sessió de constitució ha hagut de fer-se telemàticament

La pandèmia de la Covid-19 també ha marcat la constitució del Consell de Joves 13-16 per al curs 2020-2021. Tant en la forma, ja que la sessió ha hagut de ser telemàtica, com en el contingut: un dels objectius del curs i de les seves sessions de treball és posar sobre la taula les preocupacions i necessitats dels i les adolescents davant la crisi sanitària. A més, des de l'àrea de Joventut insten els nous representants a 'revisar' el funcionament d'aquest òrgan participatiu per 'treure'n tot el suc'.

En total aquest curs 22 joves que cursen secundària en 11 centres de Sant Cugat representaran aquesta franja d'edat per "posar en valor" les seves opinions i propostes. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que "estem vivint uns dies especialment complicats" pel que fa a la situació sanitària i ha encoratjat els participants a posar sobre la taula les seves necessitats durant aquesta etapa per veure què hi pot fer l'administració municipal.

De fet, un dels objectius dels representants és "que Sant Cugat tingui en compte les nostres opinions" i "fer propostes perquè tots i totes les joves de la ciutat ens hi sentim a gust". També asseguren que miraran d'"aprendre" a fer aquesta tasca, malgrat la situació de pandèmia i les dificultats que generen les restriccions per frenar els contagis.

Des de la regidoria de Joventut, els seus responsables, Alba Gordó i Marco Simarro, han plantejat un dels debats que el consell haurà de tenir aquest curs: una revisió del reglament i funcionament de l'òrgan per canviar tot allò que millori la participació. De fet, en aquest sentit s'ha expressat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que els ha animat a "aprendre a participar participant".

Fa més de set anys que el consell de joves 13-16 està en marxa i, des de l'oposició també s'han posat a disposició dels representants i els han demanat "paciència" i "responsabilitat" per l'actual situació. En concret, el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha demanat "solidaritat" entre companys i el regidor de Junts per Sant Cugat i exresponsable, el mandat anterior, de l'àrea de Joventut, Eloi Rovira, també ha posat en valor la tasca dels representants d'anys anteriors.

La pandèmia, de fet, ja va començar a marcar la feina del consell del curs passat. L'alcaldessa ha reconegut que "la majoria de propostes en aquests moments són impossibles de fer", principalment en referència a les alternatives d'oci. Pel que fa a l'emergència climàtica, s'ha tornat a posar èmfasi en l'"aposta" del govern municipal per "canviar d'hàbits" de manera urgent perquè "no acabem de liquidar el planeta". En l'àmbit cultural, Mireia Ingla ha anunciat que la proposta del concert de Miki Núñez al Teatre-Auditori, que s'ha hagut de cancel·lar dues vegades per la situació sanitària, formarà part de la programació de febrer a juny de l'any que ve.

Ingla també ha recordat que el servei d'assessorament de l'OHficina Jove s'ha ampliat i vol arribar a més persones i ha destacat el suport "més emocional" que es pot fer des de l'administració local, en un moment d'incertesa pel futur. Malgrat les circumstàncies, això sí, el consell de joves 13-16 ha arrencat "amb moltes ganes i il·lusió de treballar". La primera reunió, també telemàtica, serà el dilluns 23 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.