AAVV Baixador: 'Que se'ns presenti d'una vegada la redacció del projecte d'urbanització'

L'Associació de Veïns d'aquest carrer de Valldoreix reacciona amb un comunicat a la picabaralla entre l'Ajuntament i la Conselleria de Territori


Temes relacionats

L'alcaldessa acusa de 'deslleialtat' al conseller Calvet per una carta als veïns de l'avinguda del Baixador ( 8/nov/20)


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Google Maps

Una imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Google Maps

L'Associació de Veïns de l'avinguda Baixador de Valldoreix vol que s'agilitzi 'd'una vegada' la presentació del projecte d'urbanització de la via i que 's'estigui disposat a escoltar les esmenes dels veïns'. D'aquesta manera responen els habitants de la zona a la picabaralla d'aquest cap de setmana entre l'Ajuntament i el Departament de Territori, després que la conselleria s'hagi adreçat unilateralment al veïnat per abordar la situació. En un comunicat, l'AAVV Baixador assegura que 'no va filtrar' el missatge de Territori ni a partits polítics ni a la premsa, que només es va compartir amb els veïns afectats.

La carta de la conselleria proposava als veïns adreçar-se al grup municipal de Junts per Sant Cugat per vehicular les seves peticions. En aquest sentit, l'associació subratlla que han parlat "amb tots els partits polítics", excepte amb el PSC i la CUP. L'entitat coincideix amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, que la resposta de la conselleria "és partidista", però lamenta que des del govern local es posi més el focus "en la forma i no pas en el fons".

En l'escrit que l'Ajuntament ha adreçat a la conselleria s'explica que "el projecte d'urbanització ja s'ha redactat" i que "les obres tindran un cost aproximat de cinc milions d'euros". Els veïns, però, asseguren que desconeixen el contingut d'aquest projecte: "No se'ns ha presentat en cap moment". L'entitat també es pregunta si la proposta, redactada per BAC Engineering, "reflecteix realment la proposta sortida de les converses amb els veïns, i no pas una versió 'premium' de la mateixa".

Quant a les converses amb Territori, l'AAVV Baixador explica que pretenien afavorir la cerca d'"altres vies" de subvenció estatals o europees (AMB, Fons Europeus), més enllà de la Diputació de Barcelona o l'Ajuntament de Sant Cugat.

Mentre no comencin les obres d'urbanització, l'associació reclama que es posin en marxa solucions provisionals per millorar la mobilitat. Així, fan referència a les propostes sorgides amb les reunions amb el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, i també a la moció aprovada per la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix, que reclamava una reordenació del trànsit a la zona.

Per afrontar la urbanització, els veïns volen que "es construeixi un òrgan d'arbitratge i coordinació entre l'EMD, Ajuntament i veïnat per assegurar l'aprovació i inici d'obres durant 2021". L'associació també fa una crida a potenciar la cerca d'aportacions i subvencions addicionals que redueixin l'impacte del cost de l'obra en els veïns.


Resposta de l'AAVV Baixador






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.