La velocitat de reproducció de la covid-19 a Sant Cugat baixa per sota d'1 després de tres setmanes

El risc de rebrot continua baixant i se situa en els 672 contagis per cada 100.000 habitants


  • Comparteix:

Un sanitari fent una prova PCR / Foto: ACN

Un sanitari fent una prova PCR / Foto: ACN

Les dades de la covid-19 a Sant Cugat continuen en tendència positiva. Per primer cop en tres setmanes, la Rt o velocitat de reproducció del virus, ha baixat per sota de l'1. Concretament està a 0,98. Això vol dir que cada santcugatenc infectat n'infecta poc menys d'un. Aquesta xifra no estava tan baixa des del 20 d'octubre passat. I pel que fa al risc de rebrot, la dada continua a la baixa a la nostra ciutat i ja està per sota de 700 punts: 672.

Des de l'inici de la pandèmia s'han contagiat de coronavirus 2.755 persones, i 197 han mort, tres la darrera setmana. Actualment hi ha 15 veïns de la ciutat ingressats en un hospital per culpa de la infecció.

Per posar Sant Cugat en comparació amb la comarca i Catalunya, els experts en epidemiologia recomanen fer servir la dada del risc de rebrot a 14 dies -la mitjana de les dues últimes setmanes-. Sant Cugat està avui a 685 contagis cada 100.000 habitants; el Vallès Occidental a 712; i Catalunya a 736.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.