Les vendes al sector de bricolatge i llar augmenten més d'un 130% a l'octubre

Els comerciants alerten que la facturació d'aquest mes "no compensa les pèrdues"

Societat

Publicat el 19/nov/20 per Clara Bardají

Les vendes del sector de bricolatge i llar a l'octubre superen més d'un 130% les de l'any passat en el mateix període, segons dades del Banc Sabadell. Un mes en què els comerços de Sant Cugat d'aquest sector, com jardineries i ferreteries, han pogut respirar tranquils, però que, com expliquen, 'no compensa les pèrdues' dels mesos anteriors. Amb la tendència a la baixa de la segona onada de la Covid-19, els comerciants encaren 'amb optimisme' la campanya de Nadal.

Segons les dades de 'Pulso', l'eina del Banc Sabadell per veure el consum comparat amb el 2019 en un determinat territori, la recuperació de la facturació habitual dels comerços de Sant Cugat s'ha frenat a l'octubre exceptuant del sector alimentari, que ha augmentat considerablement des del març, i del de bricolatge i llar, que registra una pujada del 131%.

Tot i aquest augment de vendes, el sector assegura que "no compensa les pèrdues" de mesos anteriors. Així ho ha explicat la directora de Garden Masó Navarro, Montse Navarro, qui també ha remarcat que la millor temporada per ells és entre març i abril, quan se celebren dates com Sant Jordi i el Dia de la Mare. Uns mesos en què, segons les dades de 'Pulso', la facturació del sector va arribar a disminuir més d'un 90%.

El mànager de jardí de Leroy Merlin de Sant Cugat, Carlos Ondoño, ha explicat que el flux de clients al gran magatzem "és bo" però "no hi ha hagut un increment". A més, Ondoño ha detallat que les vendes de l'empresa a Catalunya "han baixat" perquè els clients compren, únicament, el que necessiten. A la botiga de Sant Cugat, la zona de jardineria és "la que més ven", seguida de la de l'electricitat.

En declaracions a Cugat Mèdia, els clients Josep Maria Vall i Alícia Bessa han confirmat que, durant el confinament, s'han dedicat a fer més bricolatge i jardineria a casa.








DECLARACIONS

Montse Navarro

A l'octubre s'ha notat una petita pujada de vendes, però en el nostre sector la venda principal és al març i a l'abril i no compensa les pèrdues que hem tingut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carlos Ondoño

La gent està conscienciada en condicionar encara més la casa per la situació que hem viscut en l'anterior confinament. El flux de clients és bo, però no hi ha hagut un increment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Alicia Bessa

He fet jardineria. He plantat i trasplantat macetes, he plantat, he tret i he tornat a posar plantes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Josep Maria Vall

Em vaig decidir a fer bricolatge muntant armaris, estanteries, etcètera. Com els bons temps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio