El projecte de rehabilitació de la Masia Can Canyameres comença a caminar

El grup de treball del barri de Volpelleres s'ha reunit amb l'Ajuntament per acordar les primeres actuacions


  • Comparteix:

Comença la rehabilitació de la Masia Can Canyemeres de Volpelleres / Font: Google Street View

Comença la rehabilitació de la Masia Can Canyemeres de Volpelleres / Font: Google Street View

En marxa el procés de consolidació i rehabilitació de la Masia Can Canyameres. L'associació de veïns del barri de Volpelleres s'ha reunit per primera vegada amb l'Ajuntament després de més d'un any de reclamacions per posar en marxa el grup de treball. Abans que finalitzi aquest any, es durà a terme una intervenció d'urgència per eliminar riscos i reforçar el tancament de la masia i, durant el 2021, es crearà un projecte de consolidació de la teulada. L'associació vol que l'equipament es converteixi en un casal del barri i, per això, esperen poder tenir un projecte durant l'any que ve.

El setembre de 2019 l'associació de veïns de Volpelleres va posar per primera vegada sobre la taula de l'equip de govern la creació d'un grup de treball de la Masia Can Canyameres. Des d'aleshores "no s'havia avançat en res", explica Alberto Valcarce, president de l'associació, en declaracions a Cugat Mèdia. Valcarce remarca que els temporals que han colpejat la ciutat en el darrer any, que han causat un constant deteriorament de l'equipament, sobretot de la teulada, els "va motivar" a fer una nova reclamació a l'Ajuntament perquè "recuperés el tema".

Les primeres actuacions acordades en la trobada d'aquest dijous seran una intervenció d'urgència per eliminar riscos a la Masia Can Canyameres, que es durà a terme aquest any, i la redacció d'un projecte per consolidar la teulada durant el 2021. Així i tot, una de les principals peticions de l'associació de veïns és poder rehabilitar l'equipament com a Casal de Volpelleres amb l'objectiu "d'enfortir l'aparició de nous moviments associatius i la dinamització social i cultural del barri", com ha detallat Valcarce, i poder "oferir programes, activitats i serveis pels veïns del barri".

Els veïns van rebutjar l'oferta inicial de l'Ajuntament que consistia a tenir un pla funcional i un projecte executiu el 2023 perquè suposaria que la rehabilitació de la masia s'allargués fins al 2027. L'associació demana que el projecte estigui enllestit el 2021 per, així, poder començar amb la recerca del "finançament necessari per tirar endavant el projecte".

"Fa molts anys que estem darrere d'aquest tema", conclou Valcarce, perquè és un dels "principals projectes" que té el barri de Volpelleres.




Alberto Valcarce

No ens ha agradat la proposta del calendari que portaven del pla funcional i el projecte executiu perquè eren uns terminis massa llargs. Entenem que en el 2021, aquestes dues coses, haurien d'estar enllestides per poder començar a buscar el finançament necessari per engegar aquest projecte i tenir la masia de cara al 2023.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.