La 2a edició de l'STEM Women Congress torna a visibilitzar el talent femení


  • Comparteix:

La 2a edició de l'STEM Women Congress celebrada el passat 12 de novembre / Foto: STEM Women Congress

La 2a edició de l'STEM Women Congress celebrada el passat 12 de novembre / Foto: STEM Women Congress

L'STEM Women Congress ha promogut l’apoderament de les dones en les àrees majoritàriament ocupades per homes. A causa de l'actual situació sanitària, la segona edició del congrés, organitzat per les entitats santcugatenques Women Evolution i Cooking Communication, es va celebrar en línia i presencialment dijous passat. Les dones del sector de les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) han protagonitzat les intervencions, debats i tallers de l'esdeveniment.

El congrés ha sigut un punt de trobada per empreses, iniciatives i institucions. La jornada ha donat el tret de sortida amb una xerrada a càrrec d'Eva Blanco, responsable de comunicació d'HP Sant Cugat. Blanco ha remarcat que la desigualtat de gènere en aquest sector s'origina al sistema educatiu i evoluciona al món laboral.

Per l'esdeveniment s'han organitzat tres taules rodones, on es va parlar de temàtiques enfocades en diferents etapes de la vida: la inspiració en els àmbits educatius de col·legis, instituts i universitats; la gestió de la carrera professional combinada amb la conciliació familiar i, per últim, d'emprenedoria i lideratge femení. A l'SWC han posat el focus en la compaginació de la maternitat i la vida laboral.

L'SWC també compta amb un Annual Report, un informe que vol detectar punts dèbils i punts comuns entre les iniciatives relacionades amb STEM Women. El document d'aquest any, basat en les dades de 2019, posa de manifest que falten projectes i iniciatives en les primeres etapes d'escolarització. Aquest fet és determinant perquè les nenes prenguin consciència que les STEM no són únicament professions pels homes.

També es destaca la necessitat que empreses i institucions donin suport a les iniciatives no només de forma voluntària i, per consegüent, la manca de suport de les dones durant els primers anys de carrera professional. Des de STEM Women Congress s'ha fet una crida a totes les iniciatives d'Espanya perquè se sumin a la pròxima edició d'informe i es pugui analitzar amb la màxima rigorositat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.