Entitats de lleure santcugatenques protesten contra les restriccions a les seves activitats

Desenes de persones s'han manifestat per reivindicar que l'educació en el lleure és "imprescindible i segura"

Societat

Publicat el 15/nov/20 per Clara Bardají

Les entitats de lleure de Sant Cugat s'han manifestat per reivindicar que l'educació en el lleure és 'imprescindible i segura'. Desenes de persones s'han sumat a la protesta d'aquest dissabte a la tarda a la plaça d'Octavià, convocada per l'Aplec Jove, contra l'aturada de l'activitat de lleure que duen a terme esplais i caus de la ciutat.

Les activitats de les entitats de lleure fa dues setmanes que estan aturades a causa de les restriccions per evitar contagis de Covid-19 i, des d'aleshores, algunes de les entitats han fet el possible per mantenir les propostes de manera telemàtica.

Així i tot, Laia Serrallonga i Laura Rascher, caps de l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran, creuen que si els infants "poden anar a l'escola", també poden anar al cau i a l'esplai, ja que és una "segona escola". Rascher considera que "no s'ha valorat" el lleure com una activitat important i que, els nens i nenes, "necessiten més que mai reunir-se, trobar-se i seguir creixent juntes".

Per la seva banda, Serrallonga ha remarcat que "el lleure forma part de l'educació no formal" i, això, el fa "imprescindible" per al creixement dels infants i joves. "No entenem el lleure com una activitat extraescolar", conclou la monitora, sinó com "un projecte educatiu".

L'Esplai Sarau, l'Esplai Pica-Roca, l'Esplai C.E.L i el CAU Valldoreix, entre altres entitats de lleure santcugatenques, han assistit a la concentració de Sant Cugat que s'ha fet de manera paral·lela a la de Barcelona, organitzada per La Plataforma de Gràcia.






DECLARACIONS

Laura Rascher

Creiem que no s'ha valorat el lleure com a una activitat important i no s'ha tingut en compte quines són les necessitats, el context en què estem i que ara, els infants, necessiten més que mai reunir-se, trobar-se i seguint creixent juntes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Laia Serrallonga

El lleure forma part de l'educació no formal, per tant, és imprescindible pel creixement dels nostres infants i joves. Al final, nosaltres no l'entenem només com una activitat extraescolar perquè és un projecte educatiu que té una continuat d'un any sencer. Que es vegi estroncat a mig curs i que no puguem seguir afecta els nostres valors pedagògics com a entitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio