Incrementar les misses en cap de setmana, solució per fer front a la limitació d'aforament

Cues i llistes d'espera per assistir als actes litúrgics del Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

Cues i torns d'espera per assistir a missa. Les noves restriccions per frenar la segona onada de la Covid-19 també han afectat els actes religiosos a Sant Cugat que, tot i que no han hagut de tancar, s'han vist obligats a reduir l'aforament a l'església a un màxim de 100 persones. Davant aquesta reducció, la Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha afegit tres misses a l'horari habitual litúrgic dels caps de setmana. Així doncs, el Monestir acull 10 cerimònies religioses entre dissabte i diumenge mentre duri aquesta mesura.

Més enllà de la reducció de l'aforament als actes religiosos al 30%, la parròquia santcugatenca vetlla per la seguretat dels seus feligresos. A més de limitar l'accés, es desinfecten els bancs després de cada missa i els assistents tenen a disposició gel hidroalcohòlic. Per tal de garantir el compliment de l'aforament, les persones que vulguin assistir a missa s'han d'apuntar a una llista i, si no, han d'agafar torn per si queden places lliures.

Núria Vilaseca ha pogut accedir aquest diumenge a la missa d'un quart de dues del migdia. Vilaseca afirma que van rebre la nova restricció amb "una mica de pena" i explica que, a Sant Cugat i al Monestir, les mesures s'estan seguint correctament. Per la seva banda, Mario Esquerra ha hagut d'agafar un tiquet i esperar per si l'església no arribava al màxim d'aforament. "Totes les mesures que es prenguin per garantir la seguretat de la gent em semblen molt correctes", explica Esquerra, sempre que es continuïn "respectant els drets de les persones" com, per exemple, "escoltar una cerimònia religiosa".

El mossèn Emili Marlés ha assegurat que, des de la parròquia, "sempre" han tingut "un compromís" per garantir que assistir a missa "sigui una cosa segura" per a la ciutadania. El mossèn afirma que estan "contents i orgullosos" perquè està convençut que "ho hem aconseguit".

Les parròquies de la ciutat demanen a la ciutadania que, si l'església està plena, no es quedin a l'exterior per escoltar la missa. Per a totes les persones que no hi poden assistir, els actes litúrgics es retransmeten en directe a través de YouTube. La Parròquia Sant Cebrià de Valldoreix ha augmentat les misses dominicals de quatre a sis.




Emili Marlés

Crec que nosaltres, com a parròquia, sempre hem tingut un compromís, des del primer moment de la desescalada, que venir a missa sigui una cosa segura per la gent. Crec que ho hem aconseguit i estem contents i orgullosos

Feligresos

Al principi vam tenir una mica de pena perquè aquí a Sant Cugat i al Monestir s'està fent molt bé / Totes les mesures que es prenguin per garantir la seguretat de la gent em semblen molt correctes, però també respectant els drets de les persones a escoltar una cerimònia religiosa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.