El risc de rebrot a Sant Cugat recupera el nivell de fa un mes (305)

La velocitat de reproducció se segueix reduint (0,61) i ja està per sota del que recomanen els experts per reduir els contagis


  • Comparteix:

Un laboratori de proves PCR / Foto ACN

Un laboratori de proves PCR / Foto ACN

Els epidemiòlegs asseguren que les dades d'un dia, una foto fixa, no volen dir res, sinó que el més important és la tendència sostinguda en el temps. Doncs a Sant Cugat ja fa més de 15 dies que totes les dades relacionades amb la covid-19 no paren de millorar. Després de tocar sostre, ja fa dies que s'estan notant els efectes de les mesures restrictives de mobilitat i socialització. El risc de rebrot s'ha reduït en 550 punts en només dues setmanes, i s'ha situat en els 305 punts, el mateix que teníem fa un mes exacte. I pel que fa a l'altre indicatiu important, la Rt (velocitat de reproducció), ha recuperat el nivell del mes d'agost (0,61). Això vol dir que cada 10 santcugatencs només en contagien a 6, mentre que fa tres setmanes en contagiaven a 17.

Un altre dels indicadors positius del qual se'n parla poc és el del percentatge de PCR positives. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) diu que aquest percentatge hauria de ser d'un 5% com a màxim, cosa que voldria dir que s'estan fent prou PCR per detectar els asimptomàtics, que són els més contagiadors. Doncs a Sant Cugat aquest percentatge és de 5,41%, quan fa tres setmanes era de 10%.

Comparació de les dades de Sant Cugat amb les del Vallès Occidental i les de Catalunya:

Sant Cugat
Rt: 0,61
Risc de rebrot: 305
Risc de rebrot a 14 dies: 495
PCR positives: 5,41%

Vallès Occidental:
Rt: 0,70
Risc de rebrot: 355
Risc de rebrot a 14 dies: 509
PCR positives: 7,29%

Catalunya
Rt: 0,76
Risc de rebrot: 405
Risc de rebrot a 14 dies: 562
PCR positives: 8,74%

[A partir d'avui trobareu aquestes dades a la portada de la web de cugat.cat perquè es pugui consultar ràpidament l'estat epidemiològic de Sant Cugat a un cop d'ull]



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.