L'AFA de La Mirada, preocupada perquè es compleixin els terminis si hi ha canvis al projecte

Les famílies recorden que són l'escola amb més línies de la ciutat i que estan en "condicions infraòptimes" als actuals mòduls


  • Comparteix:

Imatge del projecte de l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge del projecte de l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Les famílies de La Mirada veuen amb bons ulls la proposta de l'Ajuntament de moure l'edifici de l'escola uns 15 metres per salvar una desena d'arbres, però temen que aquestes modificacions facin que no es compleixin els terminis. L'Associació de Famílies (AFA) del centre, que veu 'demagògica' la campanya del col·lectiu SOS Bosc Volpelleres, que demana que es canviï l'emplaçament de la futura escola, i l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC), que amb un vídeo i un comunicat ha volgut posar en valor la biodiversitat de l'espai i alertar de 'l'agressió' que patirà el bosc amb aquesta construcció.

La presidenta de l'AFA, Elisenda Casanelles, ha explicat a Cugat Mèdia que aquestes associacions van "tard" amb les propostes alternatives per ubicar-hi l'escola, que es va decidir fa quatre o cinc anys. També recorda que el creixement del barri de Volpelleres, amb molta població infantil, feia necessària la construcció d'una altra escola que, de moment, està situada provisionalment en mòduls separats, uns a tocar de l'escola l'Olivera i els altres al parc del Patufet. Casanelles critica que són l'escola amb més línies de la ciutat i que, per tant, se li preveu un major creixement que necessita un nou edifici que, si es compleixen els terminis previstos, hauria d'estar llest pel curs 2023-2024.

El consistori ja ha reiterat el seu compromís i "priorització" del projecte de La Mirada i n'ha defensat la ubicació. També ha explicat les "mesures compensatòries" pel que fa a la tala d'arbres necessària per a la construcció a les associacions i està pendent d'aprovar provisionalment el planejament, abans que acabi l'any, per continuar amb el previst.

Per altra banda, l'ADENC també s'ha sumat a l'intent de paralitzar la construcció, que comportarà, asseguren, la "destrucció" d'un "bosc natural" del barri de Volpelleres. Destaquen la pèrdua de biodiversitat que implicaria en l'actual context d'emergència climàtica. Demanen al consistori que es replantegi el projecte i que es prengui "una decisió equilibrada".




Elisenda Casanelles

A nosaltres ens sembla correcte que l'escola, si continua amb les mateixes prestacions, es pugui moure i que d'aquesta manera hi hagi més arbres a l'entorn. Però ens preocupa que els terminis es compleixin. Tenim el ferm compromís de l'Ajuntament, que ens diu que és un projecte prioritari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.