Sant Cugat acull una trobada d'alumnes d'arquitectura de quatre universitats europees


  • Comparteix:

Els estudiants elaboraran un projecte acadèmic sobre el mercat de Pere San

Els estudiants elaboraran un projecte acadèmic sobre el mercat de Pere San

Un grup d'alumnes d'arquitectura de quatre universitats europees, entre elles l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat, realitzaran conjuntament un projecte de rehabilitació del mercat de Pere San. Aquesta iniciativa acadèmica té una intenció merament formativa i està desvinculada del possible projecte de remodelació d'aquest equipament.

32 alumnes i 4 professors d'universitats d'arquitectura de Turquia, Grècia i Portugal, conjuntament amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, amb seu a Sant Cugat, participen en un programa acadèmic per a la realització d'un projecte de rehabilitació del mercat de Pere San. El taller, que només té una finalitat acadèmica, permetrà als alumnes que hi participen reflexionar sobre temes d'arquitectura relacionats amb aquest tipus d'equipament i alhora intensificar relacions amb alumnes d'altres universitats.

El coordinador del taller, Miguel Usandizaga, explica en què consisteix aquest programa

Miguel Usandizaga

El treball és una proposta per una possible rehabilitació del mercat Pere San, però és només un projecte acadèmic. És una ocasió per reflexionar sobre temes d'arquitectura i intensificar les relacions amb les universitats.


Aquest és el primer cop que l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, ubicada a la nostra ciutat, organitza una trobada d'aquestes característiques. A més, el programa servirà perquè els alumnes d'aquí puguin realitzar altres projectes a les altres universitats que hi participen.

En aquest sentit, el coordinador de taller, Miguel Usandizaga, s'ha mostrat molt satisfet per poder acollir a la nostra ciutat aquesta iniciativa per primer cop.

Miguel Usandizaga

Havíem participat en altres programes semblants, però és la primera vegada que ho organitzem des d'aquí. És una alegria poder treballar conjuntament amb altres països de la Unió Europea.


Tot i que el projecte és només de caire formatiu, des de l'organització del taller han agraït el suport de l'Ajuntament per poder realitzar aquesta trobada. Els projectes es realitzaran en grups de quatre alumnes, dos d'aquí i dos més de les altres universitats convidades. El taller s'emmarca dins el programa 'Socrates' de la Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.