Els restauradors santcugatencs es preparen per reobrir dilluns immersos en la 'incertesa'

Els propietaris reclamen "més antelació" i "claredat" en les decisions que afecten el sector de la restauració


  • Comparteix:

Dos operaris preparen la terrassa de la cafeteria Bonaparte del passeig Francesc Macià / Foto: Cugat Mèdia

Dos operaris preparen la terrassa de la cafeteria Bonaparte del passeig Francesc Macià / Foto: Cugat Mèdia

Els propietaris dels bars i restaurants de Sant Cugat encaren amb 'incertesa' la reobertura del sector de la restauració. La majoria d'ells consideren que les mesures s'han d'anunciar amb 'més antelació' i, en línies generals, afirmen viure 'molt malament' el tancament d'aquestes darreres quatre setmanes. Cugat Mèdia ha parlat amb 13 locals diferents entre bars i restaurants la gran majoria són crítics amb les decisions que el Govern ha pres al llarg de la pandèmia en aquest sector i que han provocat que molts negocis s'hagin vist forçats a abaixar la persiana.

Consens entre els diferents propietaris que demanen "claredat" a l'hora de fer públiques les mesures. "Cal tenir més cap per encarar la tornada", ha explicat el propietari del bar Els Escacs a Cugat Mèdia. "No pot ser que ens assabentem que primer podem obrir al carrer i després també a dins. Està molt mal fet", ha afegit. Un comentari que s'escolta en boca de la majoria dels restauradors.

Diversos locals ja estan preparant la reobertura de dilluns vinent, com la cafeteria Bonaparte que ja instal·la la logística pertinent a l'espai exterior. "Estem preparant la terrassa", exposa una treballadora del bar que es mostra "positiva" de cara a la reobertura de la propera setmana. Clemente, propietari del bar Tropicals, ha explicat que es necessita "més antelació" en la presa de mesures perquè "no pot ser que sapiguem les noves mesures quan falten tres o quatre dies per reobrir". Aquesta demanda d'avançar les mesures és generalitzada entre els propietaris que han atès a Cugat Mèdia.

La incertesa dels restauradors es reflecteix en l'opinió del Jordi, propietari del bar Topazi, que afirma que no té "gens clar" el que poden i no poden fer. Això afecta de ple el gènere i producte de les neveres i càmeres dels locals. "Omplir les neveres i càmeres requereix força temps i no pas tres dies", afirmen els propietaris a Cugat Mèdia.

En aquestes darreres setmanes els ha tocat reinventar-se i adaptar-se dia rere dia, com és el cas de la cafeteria-restaurant Somewhere que han transformat la terrassa en un 'foodtruck' per intentar "coses una mica diferents". "Hem sentit l'escalf dels nostres clients amb la seva solidaritat. Però tant pels treballadors com pels empresaris és molt dur tot plegat", afirma el propietari. Aquest agraïment a la "generositat" dels clients és unànime entre els locals santcugatencs.




Somewhere

"Ens passem dia jugant als escacs, si ells fan això nosaltres fem allò altre, és molt esgotador. Tenim trucades de clients que si obrim dilluns o no, si omplim la càmara de producte o no... què hem de fer?"

Bar Els Escacs

"Ho hem sentit per la ràdio, perquè sinó com m'assabento jo que dilluns puc tornar a obrir si tinc la meitat de les neveres parades i buides? S'ha de tenir una mica més de cap, així no pot ser. No pot ser que ara sàpigues que també pots obrir dins del local"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.