La Plataforma TM lamenta que el govern de Sant Cugat no els hagi tingut en compte per les al·legacions al Tribut Metropolità

El col·lectiu contra el tribut metropolità assegura que el govern local té la intenció de tancar la taula de diàleg sense fer cap canvi en l'impost


Temes relacionats

Discrepàncies entre el govern i Junts pel calendari de reunions de la taula de diàleg del Tribut Metropolità (22/set/20)

En marxa la taula de diàleg sobre el tribut metropolità (10/set/20)


  • Comparteix:

Imatge de la taula de diàleg del tribut metropolità de setembre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la taula de diàleg del tribut metropolità de setembre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La Plataforma No Tribut TM Sant Cugat assegura que el govern local 'no té cap intenció' de dialogar ni de negociar cap modificació sobre l'aplicació d'aquest tribut. Després de la reunió d'aquest dimecres al vespre, des de la plataforma consideren que els estan 'utilitzant per fer-se la foto' quan, en realitat, expliquen que no els han donat ni veu ni vot per presentar al·legacions a les ordenances fiscals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a l'any que ve, que s'han d'aprovar el mes que ve.

Segons ha explicat a Cugat Mèdia la portaveu de l'associació, Mireia Sanjuan, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, els va dir que, des del govern, prepararien unes al·legacions per presentar-les al ple municipal i després a l'AMB. El retard en l'última reunió, que havia de ser el 12 de novembre, fa complicat que les al·legacions arribin a temps per a l'aprovació de les ordenances de l'ens metropolità.

A més, Sanjuan també explica que un dels punts de l'ordre del dia de la darrera reunió era el tancament de la taula de diàleg "quan encara no s'ha decidit res". La portaveu del col·lectiu critica que el govern "censura" part de les actes de les sessions, que tem "que no serveixin per a res". Sanjuan també lamenta que no se'ls hagi convidat a formar part del recentment creat consell de ciutat, quan ho havien sol·licitat.

Des de la plataforma expliquen que l'AMB ja ha rebut gairebé 11.000 reclamacions sobre el tribut metropolità i se n'han resolt poc més de 4.000. Asseguren que no estan "en contra" de pagar impostos, però que aquest "és injust" i està mal calculat. Dimecres de la setmana que ve ha de tenir lloc una nova reunió de la taula de diàleg, en principi la darrera, en què el govern presentarà el document d'al·legacions a les persones i entitats participants que, després, haurà d'enviar a l'AMB.


Mireia Sanjuan

'Conclusions i tancament de la taula de diàleg'. Aquest era un dels punts de l'ordre del dia. Això va comportar molt mala maror per a tota la taula. Com tanques una taula quan no s'ha decidit res?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.