Les portes on picar davant un cas de violència masclista

Cugat Mèdia parla amb tres recursos de Sant Cugat en l'atenció a les víctimes


  • Comparteix:

Cada 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Més enllà dels actes i accions institucionals, Sant Cugat ofereix un seguit de recursos per a les víctimes. És el cas del Servei d'Informació i Atenció a la Dona de l'Ajuntament, el Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra i diverses entitats, com No estàs sola. Tots ells treballen en l'atenció i assessorament a les víctimes, a més de la prevenció i la informació, i ho fan de manera coordinada. Coincidint amb el 25-N, Cugat Mèdia s'ha endinsat en la tasca i funcionament d'aquests serveis, des dels quals es llança un missatge comú: es tracta d'acompanyar les dones i posar al seu abast tots els recursos necessaris per erradicar la violència de les seves vides.



Ajuntament
L'Ajuntament disposa del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD). Entre d'altres coses, ofereix atenció i assessorament a dones víctimes de violències masclistes. El servei està ubicat a la Casa Mònaco i es pot demanar cita prèvia al telèfon de l'Ajuntament (93 565 70 00). També es pot contactar a través del correu siad@santcugat.cat

Mossos d'Esquadra
El Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra és un servei que està a totes les comissaries. En el cas de Sant Cugat, està liderat per dues agents. El servei ofereix atenció, assessorament i seguiment, i treballa també en coordinació amb els recursos municipals com pot ser el SIAD o la Policia Local.

Entitats
A la ciutat hi ha diverses entitats que treballen amb dones víctimes de la violència masclista. Una d'aquestes és No estàs sola, una associació de dones supervivents de la violència masclista que fa tasques de sensibilització i d'acompanyament a altres dones. S'hi pot contactar a través del correu noestasola@hotmail.com

Telèfons
A més dels serveis del municipi, l'Institut Català de la Dones té el telèfon 900 900 120 d'atenció contra la violència masclista. És gratuït i confidencial, i funciona 24 hores al dia tots els dies de l'any. Atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya i sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions.

També es pot trucar al 016, que també és gratuït, funciona de manera continuada i en la majoria models de telèfons intel·ligents no deixa registre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.