[Crònica] Terrasses de bars obertes, però poca gent asseguda

Cugat Mèdia s'ha passejat pels carrers de Sant Cugat per copsar l'ambient del primer dilluns de la desescalada


  • Comparteix:

Bars i restaurants reobren aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Bars i restaurants reobren aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

S'han acabat els esmorzars i cafès per emportar. Almenys, de moment. Els carrers de Sant Cugat tornen a omplir-se de terrasses i els bars i restaurants poden tornar a dir als seus clients: 'per prendre aquí o per endur?'.

La restauració santcugatenca recupera el servei presencial aquest dilluns amb el primer tram de la desescalada. "Una mica nerviosos", expliquen alguns d'ells, perquè no saben com funcionaran amb les noves mesures. Es permet el 100% a les terrasses i el 30% a l’interior. "Estem contents de tornar". De tornar a atendre als seus clients, però "no tan contents per les condicions" en què ho han de fer.

"Diuen que podem obrir el 100% de les terrasses, però si entre taules mantenim les distàncies, ja no és el 100%". I això és cert, tan cert com que aquesta reobertura arriba a finals de novembre, just en el moment en què les temperatures han començat a baixar. Molts restauradors s’han equipat amb estufes i mantes perquè els seus clients se sentin a gust.

Passeges pel centre de Sant Cugat i veus moltes terrasses obertes, sí, però poca gent que les ocupa. Només els més valents s'atreveixen a esmorzar o a prendre el seu cafè en una terrassa on no toca el sol. La gent es refugia a l'interior llegint el diari o xerrant amb coneguts amb qui feia setmanes que no podien compartir un bon cafè de màquina.

"Teníem ganes de tornar", asseguren alguns clients. "Era tot molt monòton, així canviem una mica", remarquen uns altres. Taules separades, gel hidroalcohòlic per tot arreu i mascareta, totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de la gent, però aquest dilluns Sant Cugat ha recuperat un dels espais més socialitzadors, els bars i restaurants.

Tornen les llargues xerrades, els bons esmorzars al teu bar preferit, els menús de migdia al moment i acabats de fer, compartir moments i, a més, la ciutadania omple les taules "per ajudar a la restauració" perquè n'hi ha "molts que ho estan passant malament".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.