L'Ajuntament no cobrarà la taxa de les terrasses de bars i restaurants del 2020

Aquest és un impost que es paga anualment a finals d'any, i l'Ajuntament ha decidit suspendre'l


Temes relacionats

Dos milions més per mitigar els efectes de la Covid-19 (16/nov/20)


  • Comparteix:

Les terrasses dels bars han pogut reobrir aquest dilluns 23 de novembre / Foto: Lluís Llebot

Les terrasses dels bars han pogut reobrir aquest dilluns 23 de novembre / Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament suspendrà el 100% de les taxes d'ocupació de via pública per aquest 2020 per a les terrasses de bars i restaurants i per als quioscos. El govern local també estudia rebaixar la taxa del mercat setmanal fins al 75% i altres vies d'ajuts per als negocis afectats per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19. Des del consistori consideren que la mesura seria un cop de mà per al sector comercial i empresarial.

Aquesta nova proposta se suma a d'altres impulsades des de l'Ajuntament per mitigar els efectes la Covid-19. El darrer ple municipal va aprovar una nova línia d'ajudes per al teixit empresarial i comercial, amb una dotació de 600.000 euros. Aquests nous ajuts aniran vinculats a la càrrega tributària, principalment a l'IBI i la taxa de residus.

"Va destinada a ajudar els empresaris que estan patint la Covid-19 i que les noves restriccions han obligat a disminuir la seva activitat comercial", ha afirmat el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler. En declaracions a Cugat Mèdia, Soler ha assegurat que la taxa d'ocupació de la via pública, que és anual i se sol girar a finals d'any, no es cobrarà aquest any, i que s'estan estudiant noves suspensions i bonificacions, encara que siguin indirectes, per ajudar els sectors més afectats per la crisi. Un "esforç important" perquè el teixit econòmic local pugui "sobreviure".

Respecte a les ordenances fiscals de l'any vinent, ja s'incorpora la possibilitat de bonificar les taxes de residus, mercats municipals i ocupació de la via pública fins a un 80%, així com la devolució de la quota en casos que no es pugui fer l'ocupació de la via pública per causes no imputables als responsables dels establiments.

El sector empresarial i comercial afectat per la pandèmia, així com les famílies amb ingressos baixos, també poden demanar ajudes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al pagament del Tribut Metropolità del 2020. D'aquests ajuts se'n poden beneficiar totes aquelles activitats al corrent de pagament i que puguin demostrar una davallada d'ingressos per la pandèmia o que han hagut de tancar, totalment o parcialment, per la crisi sanitària.


Pere Soler

Hem suspès el 100% de les taxes d'ocupació de via pública i, per tant els restauradors i els quiscos no hauran de suportar el pagament del 2020. El 2021 veurem com es deriva aquesta suspensió i quin nivell de suspensió o bonificació podem fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.