Un grup d'alumnes d'arquitectura de diferents països d'Europa escullen el mercat de Pere San per fer un estudi de rehabilitació


  • Comparteix:

El projecte no està però vinculat a una possible rehabilitació futura d'aquest equipament

El projecte no està però vinculat a una possible rehabilitació futura d'aquest equipament

32 alumnes d'arquitectura de quatre universitats europees participen des d'aquest divendres en l'estudi de rehabilitació del mercat de Pere San. El projecte, que s'emmarca en el programa europeu Sócrates, és d'àmbit estrictament universitari i per tant no està vinculat a un possible projecte de rehabilitació d'aquest equipament per part de l'Ajuntament.

Els alumnes encarregats de realitzar un projecte de rehabilitació del mercat Pere San han començat a treballar aquest divendres. Els estudiants han fet una visita al mercat per veure 'in situ' com és l'edifici que han de renovar. El director del projecte, Miguel Usandizaga, ha explicat que els motius d'estudiar la rehabilitació del Mercat de Pere San respon a la importància d'aquests edificis en les ciutats modernes del mediterrani, i per la bona acollida de l'Ajuntament.

Miguel Usandizaga

La situació dels mercats planteja un problema molt viu d'utilització i perquè hem tingut una bona acollida per part de l'Ajuntament


El projecte, que integra el treball de 32 alumnes i els seus professors, és estrictament d'àmbit universitari, això implica que no es portarà a terme. Així ho ha volgut deixar clar Josep Romero, regidor de comerç, que ha explicat que si hi hagués algun projecte interessant es podria estudiar la seva realització, però que no hi ha res pactat entre les dues parts.

Josep Romero

Si tenim sort i hi ha algun projecte interessant podem mirar-ho, però no hi ha cap compromís per cap de les dues parts


Aquest és el primer projecte vinculat a la realitat santcugatenca que podran portar a terme estudiants de l'ETSAV. I és que, tot i que ja han fet projectes similars en d'altres municipis, aquesta és la primera vegada que tenen l'ocasió de fer-ho a Sant Cugat. Ho explica una de les estudiants que participa en aquest projecte, Magda Rebollo.

Magda Rebollo

Els projectes de l'escola sempre estan vinculats a la realitat, tot i que a Sant Cugat mai n'haviem fet cap


Els alumnes provenen de les facultats d'arquitectura de Tessalònica, Istanbul i Lisboa, i estaran quinze dies treballant en el projecte. Durant aquest període s'allotjaran a les llars dels seus companys catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.