Més d'un centenar de dones criden als carrers de Sant Cugat contra les violències masclistes

La marxa, organitzada per Hora Bruixa, ha assenyalat diversos comerços i ha acabat amb una 'performance' per visibilitzar els feminicidis


  • Comparteix:

La manifestació ha acabat a la plaça d'Octavià amb una 'performance' amb sabates vermelles i torxes / Foto: Cugat Mèdia

La manifestació ha acabat a la plaça d'Octavià amb una 'performance' amb sabates vermelles i torxes / Foto: Cugat Mèdia

Més d'un centenar de persones ha fet notar, pels carrers de Sant Cugat, el seu rebuig a les diverses violències masclistes. Per commemorar el 25 de novembre, el col·lectiu feminista Hora Bruixa ha organitzat una marxa de torxes 'no silenciosa' per visibilitzar que la violència masclista 'va més enllà' dels feminicidis que encara tenen lloc. L'acte ha acabat a la plaça d'Octavià amb una 'performance' per recordar, precisament, les dones assassinades aquest any als Països Catalans.

La marxa ha arrencat des de la plaça de Lluís Millet, on s'han repartit les torxes i les organitzadores han recordat les encausades de 8milmotius, en un procés judicial obert pel tall de les vies del 8 de març del 2018. Amb crits i reivindicacions feministes, les manifestants han anat assenyalant diversos comerços que simbolitzen les diferents violències que pateixen les dones, des de la precarietat laboral, a l'habitacional i el fet d'haver de seguir els cànons estètics. Unes violències que amb la crisi econòmica provocada per la Covid-19, asseguren que s'han agreujat i, contra les quals lluiten des de l'autodefensa feminista.

La manifestació ha encartellat alguns comerços de la ciutat per visibilitzar els diferents tipus de violències contra les dones / Foto: Cugat Mèdia
La manifestació ha encartellat alguns comerços de la ciutat per visibilitzar els diferents tipus de violències contra les dones / Foto: Cugat Mèdia


Les portaveus d'Hora Bruixa, Nerea Ruiz Solaní i Carlota De Sojo Caso, s'han mostrat satisfetes amb l'acollida de la iniciativa però "tristes" per haver de seguir commemorant aquest dia. Totes dues han fet una crida a visibilitzar aquest tipus de situacions i han vinculat el patriarcat i el masclisme amb el capitalisme i les crisis econòmiques.

Un cop a la plaça d'Octavià, davant del Monestir, les manifestants han col·locat parells de sabates pintades de vermell que després han encerclat amb les torxes mentre llegien els noms de dones assassinades, les seves edats i el lloc. Una 'performance' per visibilitzar els feminicidis i reivindicar que "no són casos aïllats".




Carlota De Sojo Caso

Per nosaltres és un èxit que haguem pogut dedicar aquest moment, en un dia molt important per les feministes. Estem contentes d'estar aquí, però tristes per haver de seguir reivindicant un 25 de novembre.

Nerea Ruiz Solaní

Creiem que hem sigut moltes dones, hem fet soroll. Aquest any no volíem fer una marxa silenciosa, volíem despertar Sant Cugat per assenyalar totes les violències que patim. Ha estat una mani més combativa i creiem que ha estat un èxit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.