Sant Cugat ja respira ambient nadalenc

La tradicional encesa de llums i una tronada simultània a càrrec dels Diables han donat el tret de sortida al Nadal


  • Comparteix:

El Nadal ja il·lumina Sant Cugat. La tradicional encesa dels llums que adornen la ciutat ha tingut lloc aquest divendres amb un format adaptat a l'actual situació sanitària. Una tronada simultània a 30 punts del municipi, des del centre fins a les Planes, a càrrec dels Diables de Sant Cugat ha donat el tret de sortida a aquesta època de l'any mentre els carrers s'il·luminaven amb els llums de Nadal. Enguany no hi haurà trenet de Nadal a causa de la Covid-19, però es mantenen les fires de Nadal i Artesans, que han arrencat aquest divendres, i la de Reis.

Tot i que aquestes festes arriben marcades per la pandèmia, Sant Cugat ja respira ambient nadalenc. "Volíem que no es perdés aquesta màgia de l'encesa de llums i de tot el Nadal", remarca l'alcaldessa Mireia Ingla, que també assegura que han repartit la tronada per tota la ciutat perquè tota la ciutadania en pogués "ser partícip".

La tronada ha anat a càrrec dels Diables de Sant Cugat que, d'una manera absolutament coordinada, han encès a la vegada els focs des de punts com el Turó de Can Matés, el barri de Volpelleres, Mira-sol, la Floresta i les Planes. El president de la colla, Roger Ricart, afirma que, tot i que "mai participem en les coses de Nadal", aquest any ho han fet "encantats" després de tants mesos sense poder actuar al carrer. A més, com la iniciativa s'ha dut a terme des de "tants punts diferents" ha permès que molts diables poguessin participar: una vuitantena de membres.



Amb l'inici de l'època nadalenca, Ingla ha volgut apel·lar a la responsabilitat col·lectiva i anima la ciutadania a gaudir d'aquestes festes "d'una altra manera" i respectant les mesures anti-Covid.

Compres de Nadal en temps de Covid-19
El suport al comerç, afectat per la crisi de la Covid-19, és clau en la campanya nadalenca d'enguany. Per això, la il·luminació no només està present a l'eix comercial del centre de Sant Cugat, que es reforça, sinó que arriba fins a Mira-sol i Volpelleres i els mercats municipals. També s'ha prioritzat l'entorn de les residències de la ciutat.

Enguany, a més, el consistori es farà càrrec del 100% del cost de l'ambientació nadalenca, tal com va acordar el ple amb una moció institucional.

Mercats nadalencs
Els mercats nadalencs es mantindran, però hauran de garantir una sèrie de mesures per garantir la seguretat sanitària:
  • Fira de Nadal i Artesans de Sant Cugat (10 parades)
  • Del 27 de novembre al 24 de desembre, de 10 h a 20 h, a la plaça d'Octavià. Dijous al matí no hi serà per la coincidència amb el mercadet.
  • Fira de Reis (50 parades)
  • Del 2 al 5 de gener, a 10 h a 21 h, a la Rambla del Celler.

    L'encesa, en xifres
    Enguany, hi haurà 248.218 bombetes LED, un 24,1% més de les que van il·luminar els carrers l'any passat i que estaran enceses cada dia entre dos quarts de sis de la tarda i les onze de la nit, excepte els dies festius, que s'apagaran a les dues de la matinada. La instal·lació de tot plegat ha tingut un cost de més de 177.000 euros, més de 85.000 euros més que l'any passat. L'àrea de Comerç ha aportat 15.000 euros.

    De totes les bombetes, hi haurà 200.000 de 5.500 kWh que es recuperen de l'any passat i que representaran 250 motius nadalencs als carrers; 16.000 de 440 kWh que decoraran una vuitantena d'arbres arreu de la ciutat; i 32.218 de 885 kWh que configuraran figures en tres dimensions, ubicades a espais com el Mercat de Mira-sol, el Celler i Volpelleres.

    També hi ha número per al foc dels Diables: a la tronada d'encesa de llums s'han gastat 44 quilos de pólvora.

    La resta d'activitats del Nadal
    De moment, l'Ajuntament no ha donat a conèixer la resta d'activitats de Nadal, com les cavalcades de Reis.




    Mireia Ingla

    És obvi que aquest any ho hem hagut de fer diferent, però volíem que no es perdés aquesta màgia de l'encesa de llums i de tot el Nadal. Crec que ho hem aconseguit perquè, a més, hem volgut garantir que aquesta il·luminació fos per tota la ciutat i hem aconseguit buscar tots aquests punts de la ciutat per tal que tothom pugui ser partícip.

    Roger Ricart

    Nosaltres mai participem en les coses de Nadal, però aquest any feia molt de temps que no sortíem i encantats de poder sortir. A més, amb aquesta iniciativa amb tants punts diferent han pogut sortir molts membres de la colla així que molt contents.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.